De lækreste brunkager lavet af 'Den store bagedyst'-finalist
Ingen jul uden brunkager. Har du endnu ikke nået at bage den sprøde småkage, skal du helt sikkert prøve Frederik Hauns familieopskrift.
AfErik Rimmer
Brunkager
Det skal du bruge
- 250 g smør
- 250 g hvid sukker
- 60 g lys sirup
- 65 g mørk sirup
- 60 g mandler
- 1 tsk. stødt nelliker
- 1⁄2 tsk. kanel
- 25 g sukat
- 13 g pomeranskal stødt 1 tsk. potaske
- 500 g mel
Sådan gør du
- Smør smeltes sammen med sukker og sirup.
- Når det når kogepunktet tages gryden af varmen og krydderierne røres isammen med groft hakkede mandler. • Potaske opløses i lidt vand og tilsættes massen
- Først når det hele er lunken, røres melet i.
- Dejen køres på en rørema- skine i 2-3 min.
- Del dejen op i 3 lige store klumper og rul dem til tykke pølser.
- Pak pølserne ind i film og læg dem i køleskabet i 3-4 timer.
- Skær dem i tynd skiver og fordel på en bradepande beklædt med bagepapir.
- Bages ved 165° i 12-15 min., indtil de er flot gyldne.
- Læg brunkagerne på en rist, og lad dem køle ned, før de pakkes i en tætlukket dåse.