De lækreste brunkager lavet af 'Den store bagedyst'-finalist

Ingen jul uden brunkager. Har du endnu ikke nået at bage den sprøde småkage, skal du helt sikkert prøve Frederik Hauns familieopskrift.

Brunkager
© Foto: Birgitte Wolfgang Bjørnvad. opskrift: Frederik Haun

Brunkager

Det skal du bruge

  • 250 g smør
  • 250 g hvid sukker
  • 60 g lys sirup
  • 65 g mørk sirup
  • 60 g mandler
  • 1 tsk. stødt nelliker
  • 1⁄2 tsk. kanel
  • 25 g sukat
  • 13 g pomeranskal stødt 1 tsk. potaske
  • 500 g mel

Sådan gør du

  • Smør smeltes sammen med sukker og sirup.
  • Når det når kogepunktet tages gryden af varmen og krydderierne røres isammen med groft hakkede mandler. • Potaske opløses i lidt vand og tilsættes massen
  • Først når det hele er lunken, røres melet i.
  • Dejen køres på en rørema- skine i 2-3 min.
  • Del dejen op i 3 lige store klumper og rul dem til tykke pølser.
  • Pak pølserne ind i film og læg dem i køleskabet i 3-4 timer.
  • Skær dem i tynd skiver og fordel på en bradepande beklædt med bagepapir.
  • Bages ved 165° i 12-15 min., indtil de er flot gyldne.
  • Læg brunkagerne på en rist, og lad dem køle ned, før de pakkes i en tætlukket dåse.

Læs også: