Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

De lækreste brunkager lavet af 'Den store bagedyst'-finalist

Ingen jul uden brunkager. Har du endnu ikke nået at bage den sprøde småkage, skal du helt sikkert prøve Frederik Hauns familieopskrift.

Brunkager

© Foto: Birgitte Wolfgang Bjørnvad. opskrift: Frederik Haun

Brunkager

Det skal du bruge

  • 250 g smør
  • 250 g hvid sukker
  • 60 g lys sirup
  • 65 g mørk sirup
  • 60 g mandler
  • 1 tsk. stødt nelliker
  • 1⁄2 tsk. kanel
  • 25 g sukat
  • 13 g pomeranskal stødt 1 tsk. potaske
  • 500 g mel

Sådan gør du

  • Smør smeltes sammen med sukker og sirup.
  • Når det når kogepunktet tages gryden af varmen og krydderierne røres isammen med groft hakkede mandler. • Potaske opløses i lidt vand og tilsættes massen
  • Først når det hele er lunken, røres melet i.
  • Dejen køres på en rørema- skine i 2-3 min.
  • Del dejen op i 3 lige store klumper og rul dem til tykke pølser.
  • Pak pølserne ind i film og læg dem i køleskabet i 3-4 timer.
  • Skær dem i tynd skiver og fordel på en bradepande beklædt med bagepapir.
  • Bages ved 165° i 12-15 min., indtil de er flot gyldne.
  • Læg brunkagerne på en rist, og lad dem køle ned, før de pakkes i en tætlukket dåse.

Håndplukket til dig