Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

'Den store bagedyst'-finalist deler sin opskrift på hjemmelavede fedtebrød

Her får du den lækreste opskrift på fedtebrød, som er en gammel familieopskrift, der er gået i arv i Frederik Hauns familie.

En gammel familieopskrift på fedtebrød

Det skal du bruge

  • 125 g smør
  • 125 g sukker
  • 2 æggehvider
  • 125 g mel
  • 125 g kokosmel

Glasur

  • 25 g pasteuriserede æggehvider
  • 140 g flormelis
  • 1⁄2 vaniljestang (kornene) Spiseligt glimmer

Sådan gør du

  • Blødt smør røres godt sammen med sukker på røremaskine eller med håndmikser.
  • Æggehviderne tilsættes og røres ud i smørmassen.
  • Bland mel og kokosmel i, indtil massen er ensartet.
  • Fordel dejen imellem 2 stykker bagepapir og rul den ud til 0.5 cm tykkelse.
  • Læg den på køl, indtil massen er helt hård ca. 10-15 min.
  • Udstik trekanter, og fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir.
  • Tænd ovnen på 190°.
  • Bag i ovnen i 10 minutter, til de er gyldne i kanterne. •Sætdempåenrist,oglad dem køle helt af.
  • Æggehvide, flormelis og vaniljekorn piskes sammen i
  • 5 minutter, til det er helt stift. Hæld massen i en sprøjtepose og klip et meget tyndt hul på 1 mm.
  • Fordel massen som en mindre trekant og drys til sidst med glimmer

Håndplukket til dig