'Den store bagedyst'-finalist deler sin opskrift på hjemmelavede fedtebrød
Her får du den lækreste opskrift på fedtebrød, som er en gammel familieopskrift, der er gået i arv i Frederik Hauns familie.
AfErik Rimmer
En gammel familieopskrift på fedtebrød
Det skal du bruge
- 125 g smør
- 125 g sukker
- 2 æggehvider
- 125 g mel
- 125 g kokosmel
Glasur
- 25 g pasteuriserede æggehvider
- 140 g flormelis
- 1⁄2 vaniljestang (kornene) Spiseligt glimmer
Sådan gør du
- Blødt smør røres godt sammen med sukker på røremaskine eller med håndmikser.
- Æggehviderne tilsættes og røres ud i smørmassen.
- Bland mel og kokosmel i, indtil massen er ensartet.
- Fordel dejen imellem 2 stykker bagepapir og rul den ud til 0.5 cm tykkelse.
- Læg den på køl, indtil massen er helt hård ca. 10-15 min.
- Udstik trekanter, og fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir.
- Tænd ovnen på 190°.
- Bag i ovnen i 10 minutter, til de er gyldne i kanterne. •Sætdempåenrist,oglad dem køle helt af.
- Æggehvide, flormelis og vaniljekorn piskes sammen i
- 5 minutter, til det er helt stift. Hæld massen i en sprøjtepose og klip et meget tyndt hul på 1 mm.
- Fordel massen som en mindre trekant og drys til sidst med glimmer