'Den store bagedyst'-finalist deler sin opskrift på hjemmelavede fedtebrød

Her får du den lækreste opskrift på fedtebrød, som er en gammel familieopskrift, der er gået i arv i Frederik Hauns familie.

En gammel familieopskrift på fedtebrød

Det skal du bruge

  • 125 g smør
  • 125 g sukker
  • 2 æggehvider
  • 125 g mel
  • 125 g kokosmel

Glasur

  • 25 g pasteuriserede æggehvider
  • 140 g flormelis
  • 1⁄2 vaniljestang (kornene) Spiseligt glimmer

Sådan gør du

  • Blødt smør røres godt sammen med sukker på røremaskine eller med håndmikser.
  • Æggehviderne tilsættes og røres ud i smørmassen.
  • Bland mel og kokosmel i, indtil massen er ensartet.
  • Fordel dejen imellem 2 stykker bagepapir og rul den ud til 0.5 cm tykkelse.
  • Læg den på køl, indtil massen er helt hård ca. 10-15 min.
  • Udstik trekanter, og fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir.
  • Tænd ovnen på 190°.
  • Bag i ovnen i 10 minutter, til de er gyldne i kanterne. •Sætdempåenrist,oglad dem køle helt af.
  • Æggehvide, flormelis og vaniljekorn piskes sammen i
  • 5 minutter, til det er helt stift. Hæld massen i en sprøjtepose og klip et meget tyndt hul på 1 mm.
  • Fordel massen som en mindre trekant og drys til sidst med glimmer

Læs også: