Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Rustikt madbrød med æbler og nødder

Det er særlig godt til ost, et lag tandsmør eller marmelade.

© Foto: Tia Borgsmidt, Opskrift & styling: Lone Kjær - Det rustikke madbrød med æbler og hasselnødder er særlig godt til ost, et lag tandsmør eller marmelade – og så pynter det på bordet.

Brød med æble og hasselnødder

1 stort madbrød

Det velsmagende og rustikke madbrød er helt perfekt med tandsmør og marmelade og til ost.

Det skal du bruge:

  • 2 1⁄2 dl kærnemælk
  • 25 g gær
  • 1 spsk. honning
  • 2 tsk. salt
  • 2 æbler, ca. 150 g
  • 50 g hasselnødder
  • 200 g hvid fuldkorns- hvedemel
  • 150-200 g ølandshvedemel
  • 1 æble til pynt
  • 2 spsk. hasselnødder til pynt

Sådan gør du:

  1. Hæld kærnemælk i en skål, og opløs gæren heri. Tilsæt honning og salt.
  2. Riv æblerne på den grove side af et rivejern, og vend i dejen sammen med hasselnødder og fuldkorns-hvedemel, og rør sammen.
  3. Ælt dejen med ølands-hvede, til den er glat og smidig, men stadig lidt fugtig.
  4. Lad dejen stå tildækket til hævning et lunt sted i ca. 1 time.
  5. Slå dejen ned på et meldrysset bord, og form den til et stort brød. Læg det på en bageplade med bagepapir.
  6. Læg et fugtigt viskestykke over, og lad brødet efterhæve ca. 30 min.
  7. Skær æblet i tynde skiver, og fordel dem oven på brødet. Drys med hakkede hasselnødder.
  8. Bag brødet på nederste rille i en forvarmet ovn ved 225° varmluft i ca. 30 min.
  9. Afkøl brødet på en bagerist, inden det skæres i skiver.