Bagværk Rustikt madbrød med æbler og nødder Det er særlig godt til ost, et lag tandsmør eller marmelade. Af Lone Kjær — 07. oktober 2020 Det rustikke madbrød med æbler og hasselnødder er særlig godt til ost, et lag tandsmør eller marmelade – og så pynter det på bordet. © Foto: Tia Borgsmidt, Opskrift & styling: Lone Kjær Brød med æble og hasselnødder 1 stort madbrødDet velsmagende og rustikke madbrød er helt perfekt med tandsmør og marmelade og til ost. Det skal du bruge: 2 1⁄2 dl kærnemælk 25 g gær 1 spsk. honning 2 tsk. salt 2 æbler, ca. 150 g 50 g hasselnødder 200 g hvid fuldkorns- hvedemel 150-200 g ølandshvedemel 1 æble til pynt 2 spsk. hasselnødder til pynt Sådan gør du: Hæld kærnemælk i en skål, og opløs gæren heri. Tilsæt honning og salt. Riv æblerne på den grove side af et rivejern, og vend i dejen sammen med hasselnødder og fuldkorns-hvedemel, og rør sammen. Ælt dejen med ølands-hvede, til den er glat og smidig, men stadig lidt fugtig. Lad dejen stå tildækket til hævning et lunt sted i ca. 1 time. Slå dejen ned på et meldrysset bord, og form den til et stort brød. Læg det på en bageplade med bagepapir. Læg et fugtigt viskestykke over, og lad brødet efterhæve ca. 30 min. Skær æblet i tynde skiver, og fordel dem oven på brødet. Drys med hakkede hasselnødder. Bag brødet på nederste rille i en forvarmet ovn ved 225° varmluft i ca. 30 min. Afkøl brødet på en bagerist, inden det skæres i skiver. Relateret Bagværk Ingefærsmåkager dyppet i mørk chokolade Forret Rødbedetatar med æble, gedeostepuré, nødder og brød Bagværk "Spandauer" med krydderurter Bagværk Maltscones med lemoncurd og cream Bagværk Her er opskriften på Årets Kage 2022 Bagværk Madbrød til alle anledninger: 14 sprøde opskrifter