Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Alkoholfri æble-gløgg

Et perfekt alternativ til personerne, der ikke er vilde med den traditionelle rødvinsgløgg.

Lækre juleopskrifter fra Ditte Julie Jensen

© Pernille Greve

Alkolholfri æble-gløgg

ca. 1 liter

Det skal du bruge:

  • 2 æbler
  • 2 spsk. æbleeddike eller æblecider
  • 1 liter æblemost med ingefær (ufiltreret)
  • 3-4 spsk. lyst rørsukker
  • 4 hele kardemommekapsler
  • 1 kanelstang
  • 1/2 tsk. Cake Factor

Sådan gør du:

  1. Skær æblerne groft ud, og kom det op i en gryde med de øvrige ingredienser.
  2. Lad det koge op, og tag det af varmen.
  3. Stil det til at trække i ca. 1 time under låg.
  4. Fisk evt. kardemommekapslerne og kanelstangen op af lagen.
  5. Giv saften et kort opkog igen.
  6. Smag den til med æbleeddike eller -cider.
  7. Kom æblegløggen op i nogle fine glas, og pynt med æblechipsene.

Æblechips

  • 1-2 æbler
  • 4 hele lakridsstænger

  • Skær æblerne ud med en tyndskræller eller et mandolinjern, og placér dem på en bageplade beklædt med bagepapir.

  • Bag dem ved 100 grader varmluft i 40 min.
  • Vend dem og bag videre i yderligere 40 min.
  • Kom nogle æblechips på en lakridspind, og dekorér glassene med dem.