Julemad Alkoholfri æble-gløgg Et perfekt alternativ til personerne, der ikke er vilde med den traditionelle rødvinsgløgg. Af Ditte Julie Jensen — 11. november 2019 © Pernille Greve Alkolholfri æble-gløgg ca. 1 liter Det skal du bruge: 2 æbler 2 spsk. æbleeddike eller æblecider 1 liter æblemost med ingefær (ufiltreret) 3-4 spsk. lyst rørsukker 4 hele kardemommekapsler 1 kanelstang 1/2 tsk. Cake Factor Sådan gør du: Skær æblerne groft ud, og kom det op i en gryde med de øvrige ingredienser. Lad det koge op, og tag det af varmen. Stil det til at trække i ca. 1 time under låg. Fisk evt. kardemommekapslerne og kanelstangen op af lagen. Giv saften et kort opkog igen. Smag den til med æbleeddike eller -cider. Kom æblegløggen op i nogle fine glas, og pynt med æblechipsene. Æblechips 1-2 æbler 4 hele lakridsstænger Skær æblerne ud med en tyndskræller eller et mandolinjern, og placér dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag dem ved 100 grader varmluft i 40 min. Vend dem og bag videre i yderligere 40 min. Kom nogle æblechips på en lakridspind, og dekorér glassene med dem. Relateret Julemad 17 alternativer til julens risalamande Julemad De bedste opskrifter på Risalamande - klassisk & med et twist Julemad 17 lækre opskrifter på hjemmelavet julekonfekt Julemad Gammeldags risalamande Drinks En forfriskende cocktail lavet på roselemonade og Cointreau Julemad 1 dej og 4 slags lækre småkager