Alkoholfri æble-gløgg

Et perfekt alternativ til personerne, der ikke er vilde med den traditionelle rødvinsgløgg.

Lækre juleopskrifter fra Ditte Julie Jensen
© Pernille Greve

Alkolholfri æble-gløgg

ca. 1 liter

Det skal du bruge:

  • 2 æbler
  • 2 spsk. æbleeddike eller æblecider
  • 1 liter æblemost med ingefær (ufiltreret)
  • 3-4 spsk. lyst rørsukker
  • 4 hele kardemommekapsler
  • 1 kanelstang
  • 1/2 tsk. Cake Factor

Sådan gør du:

  1. Skær æblerne groft ud, og kom det op i en gryde med de øvrige ingredienser.
  2. Lad det koge op, og tag det af varmen.
  3. Stil det til at trække i ca. 1 time under låg.
  4. Fisk evt. kardemommekapslerne og kanelstangen op af lagen.
  5. Giv saften et kort opkog igen.
  6. Smag den til med æbleeddike eller -cider.
  7. Kom æblegløggen op i nogle fine glas, og pynt med æblechipsene.

Æblechips

  • 1-2 æbler
  • 4 hele lakridsstænger

  • Skær æblerne ud med en tyndskræller eller et mandolinjern, og placér dem på en bageplade beklædt med bagepapir.

  • Bag dem ved 100 grader varmluft i 40 min.
  • Vend dem og bag videre i yderligere 40 min.
  • Kom nogle æblechips på en lakridspind, og dekorér glassene med dem.