
Alkoholfri æble-gløgg
Et perfekt alternativ til personerne, der ikke er vilde med den traditionelle rødvinsgløgg.
AfDitte Julie Jensen
Alkolholfri æble-gløgg
ca. 1 liter
Det skal du bruge:
- 2 æbler
- 2 spsk. æbleeddike eller æblecider
- 1 liter æblemost med ingefær (ufiltreret)
- 3-4 spsk. lyst rørsukker
- 4 hele kardemommekapsler
- 1 kanelstang
- 1/2 tsk. Cake Factor
Sådan gør du:
- Skær æblerne groft ud, og kom det op i en gryde med de øvrige ingredienser.
- Lad det koge op, og tag det af varmen.
- Stil det til at trække i ca. 1 time under låg.
- Fisk evt. kardemommekapslerne og kanelstangen op af lagen.
- Giv saften et kort opkog igen.
- Smag den til med æbleeddike eller -cider.
- Kom æblegløggen op i nogle fine glas, og pynt med æblechipsene.
Æblechips
- 1-2 æbler
4 hele lakridsstænger
Skær æblerne ud med en tyndskræller eller et mandolinjern, og placér dem på en bageplade beklædt med bagepapir.
- Bag dem ved 100 grader varmluft i 40 min.
- Vend dem og bag videre i yderligere 40 min.
- Kom nogle æblechips på en lakridspind, og dekorér glassene med dem.