Julemad Alkoholfri æble-gløgg Et perfekt alternativ til personerne, der ikke er vilde med den traditionelle rødvinsgløgg. Af Ditte Julie Jensen — 11. november 2019 © Pernille Greve Alkolholfri æble-gløgg ca. 1 liter Det skal du bruge: 2 æbler 2 spsk. æbleeddike eller æblecider 1 liter æblemost med ingefær (ufiltreret) 3-4 spsk. lyst rørsukker 4 hele kardemommekapsler 1 kanelstang 1/2 tsk. Cake Factor Sådan gør du: Skær æblerne groft ud, og kom det op i en gryde med de øvrige ingredienser. Lad det koge op, og tag det af varmen. Stil det til at trække i ca. 1 time under låg. Fisk evt. kardemommekapslerne og kanelstangen op af lagen. Giv saften et kort opkog igen. Smag den til med æbleeddike eller -cider. Kom æblegløggen op i nogle fine glas, og pynt med æblechipsene. Æblechips 1-2 æbler 4 hele lakridsstænger Skær æblerne ud med en tyndskræller eller et mandolinjern, og placér dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag dem ved 100 grader varmluft i 40 min. Vend dem og bag videre i yderligere 40 min. Kom nogle æblechips på en lakridspind, og dekorér glassene med dem. Relateret Julemad 17 lækre opskrifter på hjemmelavet julekonfekt Julemad Klassiske brunkager Julemad Anderledes og smagfulde gløggopskrifter til juletiden Julemad En spektakulær juledessert med chokolademousse og appelsiner Julemad Nøddekage à la Fragilité med hvid chokolademousse Julemad Brunkage-cheesecake med havtorn & kageskov