Klassisk æblekage med et twist

Den søde klassiker har fået selskab af brombær, mandler og blød flødefraiche.

Den klassiske æblekage har fået selskab af brombær, mandler og flødefraiche. Og så er makronerne skiftet ud med en sprød rugbrødsknas. Du kan med fordel lave æblemos og knas i forvejen, hvis du skal servere desserten for dine gæster

© Foto: Tia Borgsmidt, Opskrift & styling: Lone Kjær

Æblekage med brombær, rugbrødsknas, mandler og flødeskum

4 personer

En sød æblemos med brombær, en sprød rugbrødsdrys og letpisket fløde vendt med cremefraiche – så har du denne uimodståelige dessert. Den er nem at lave til mange, da både æblemos og knas kan laves i forvejen.

Det skal du bruge:

Æblemos med brombær

  • 750 g madæbler, fx belle de boskoop
  • Korn af 1 stang vanilje
  • 1 dl vand
  • 75 g sukker
  • 100 g brombær

Rugbrødsknas

  • 200 g rugbrød med kerner
  • 50 g mandler
  • 2 spsk. brun farin

Flødefraiche

  • 2 dl piskefløde
  • 1 dl cremefraiche (38 %)

Sådan gør du:

Æblemos med brombær

  1. Skræl æblerne, og skær dem i både. Fjern kernehus, og skær æblerne i tern.
  2. Halvér vaniljestangen, og skrab kornene ud i lidt af sukkeret.
  3. Kom æblerne i en gryde med vand sammen med vaniljesukker og -stang.
  4. Kog æblerne møre under låg. Tag låget af gryden, og kog væden ind.
  5. Tilsæt nu sukker, og smag mosen til.
  6. Fjern vaniljestangen og afkøl mosen, inden den vendes med brombær.

Rugbrødsknas

  1. Blend rugbrød med mandler og brun farin, og fordel på en bageplade med bagepapir.
  2. Rist rugbrødet i ovnen ved 200° i ca. 20 min., til det er sprødt.

Flødefraiche

  1. Pisk fløden til skum, og vend med cremefraiche.
  2. Fordel lagvis æblemos, rugbrødsknas og flødefraiche i glas.