Æblekage med brombær, rugbrødsknas, mandler og flødeskum
4 personer
En sød æblemos med brombær, en sprød rugbrødsdrys og letpisket fløde vendt med cremefraiche – så har du denne uimodståelige dessert. Den er nem at lave til mange, da både æblemos og knas kan laves i forvejen.
Det skal du bruge:
Æblemos med brombær
- 750 g madæbler, fx belle de boskoop
- Korn af 1 stang vanilje
- 1 dl vand
- 75 g sukker
- 100 g brombær
Rugbrødsknas
- 200 g rugbrød med kerner
- 50 g mandler
- 2 spsk. brun farin
Flødefraiche
- 2 dl piskefløde
- 1 dl cremefraiche (38 %)
Sådan gør du:
Æblemos med brombær
- Skræl æblerne, og skær dem i både. Fjern kernehus, og skær æblerne i tern.
- Halvér vaniljestangen, og skrab kornene ud i lidt af sukkeret.
- Kom æblerne i en gryde med vand sammen med vaniljesukker og -stang.
- Kog æblerne møre under låg. Tag låget af gryden, og kog væden ind.
- Tilsæt nu sukker, og smag mosen til.
- Fjern vaniljestangen og afkøl mosen, inden den vendes med brombær.
Rugbrødsknas
- Blend rugbrød med mandler og brun farin, og fordel på en bageplade med bagepapir.
- Rist rugbrødet i ovnen ved 200° i ca. 20 min., til det er sprødt.
Flødefraiche
- Pisk fløden til skum, og vend med cremefraiche.
- Fordel lagvis æblemos, rugbrødsknas og flødefraiche i glas.