Opskrift på hønsesalat med æble, bladselleri og persillemayo
© Stine Christiansen, Nordic Skovdal

Opskrift på hønsesalat med æble, bladselleri og persillemayo

Hønsesalat er en elsket spise blandt danskere, og den serveres stort set året rundt – og hører selvfølgelig også til på julefrokostbordet. Få opskriften på en af vores favorit-hønsesalater her.

Hønsesalat med æble, bladselleri og persillemayo

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 personer

Det skal du bruge:

  • 1 kyllingefileter, stegte
  • 2 skiver pancetta eller bacon

Persillemayo:

  • 33 g mayonnaise
  • ⅓ spsk. hakket persille
  • ¼ fint salt
  • friskkværnet peber

Fyld:

  • ½ æbler
  • ⅓ spsk. citronsaft
  • ½ stilke bladselleri
  • 10 g valnøddekerner

Tilbehør

  • Rugbrød

Sådan gør du:

  1. Steg baconskiverne sprøde og dryp dem efterfølgende af på fedtsugende papir.

Persillemayo

  1. Blend mayonnaise og persille til en grøn creme og smag til med salt og peber.

Fyld

  1. Skær æblet i meget fine tynde skiver og dryp med citron.
  1. Del bladselleristilkene i tre og riv dem i lange, tynde bånd med et Julienne-rivejern eller tyndskræller. Eller snit dem i tynde skiver let på skrå.
  1. Pluk kyllingefileterne i mindre stykker.
  1. Bland kyllingestykkerne med æble, bladselleri og nødder.

Anretning

  1. Læg salaten på brødet og pynt med mayo-toppe og bacon.
  • Steg kyllingefileterne dagen før.