Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Spidskålssalat med varmrøget laks og æble

Salaten kan nemt tilpasses - alt efter om du serverer den som hovedret eller tilbehør.

© Foto: Tia Borgsmidt, Styling: Lone Kjær

Spidskålssalat med varmrøget laks og æble

Til 4 personer

Denne salat kan du lave både med og uden varmrøget laks, afhængigt af om den skal serveres som en selvstændig let ret eller som et tilbehør til noget andet.

Det skal du bruge:

Spidskålssalat

  • 200 g quinoa
  • 1 spidskål
  • 1 tsk. sukker
  • 1 tsk. salt
  • 1 glaskål
  • 1 æble
  • 1 bundt purløg
  • 200 g varmrøget laks

Vinaigrette

  • 2 spsk. æbleeddike
  • 1 spsk. olivenolie
  • 1 tsk. flydende honning 1 tsk. dijonsennep

Sådan gør du:

  1. Skyl quinoaen grundigt, og kom den i en gryde med 4 dl kogende letsaltet vand, og kog i ca. 10 min.
  2. Lad quinoaen stå under låg i ca. 5 min., hvorefter den afdryppes.
  3. Fjern de yderste blade og stokken fra spidskålen. Snit kålen fint – fx på et mandolin- jern – og drys med sukker og salt. Kram kålen godt.
  4. Skræl glaskålen, og skær den i tændstiktynde stave. Skær æblet i kvarter, fjern kernehu- set, og skær æblet i tynde både.
  5. Vend spidskål med glaskål, æble, purløg og quinoa.
  6. Fjern skindet fra laksen, og findel den.
  7. Rør en dressing af eddike, olivenolie, honning og sennep, og vend den i salaten sammen med varmrøget laks.

Relaterede Artikler