Dessert Æbletærte de luxe Prøv luksusudgaven af den klassisk æbletærte. Af Lone Kjær — 22. oktober 2020 Æbletærte De Luxe med frangipane og masser af søde æbler på en bund af klassisk mørdej – dét er svært at gå forkert i byen med. Servér eventuelt tærten med cremefraiche eller flødeskum. © Foto: Tia Borgsmidt, Styling: Lone Kjær Æbletærte de luxe 8 personer Prøv denne luksusudgave af en klassisk æbletærte med mørdej og toppet med en fragipane og naturligvis masser af søde æbler. Det skal du bruge: Mørdej 200 g hvedemel 100 g flormelis 120 g koldt smør 1 lille æg Frangipane 150 g marcipan 100 g rørsukker 100 g blødt smør 2 æg 50 g hvedemel Fyld 5 æbler 1 spsk. stødt kanel 1 spsk. rørsukker 2 spsk. mandelsplitter Evt. cremefraiche eller flødeskum til servering Sådan gør du: Mørdej Kom mel og flormelis i en skål, og smuldr smørret heri. Tilsæt ægget, og saml dejen. Læg mørdejen i køleskabet i ca. 1 time. Frangipane Smuldr marcipanen i en skål, og tilsæt sukker og smør. Pisk til en cremet konsistens. Tilsæt dernæst æggene ét ad gangen, mens der piskes. Tilsæt melet, og rør dejen sammen. Fyld Halvér æblerne, fjern kernehus, og skær æblerne i både. Rul mørdejen ud, så den passer i størrelsen af en stor form og dækker både bund og kant. Fordel dejen i den smurte form, og top med frangipane. Læg æblerne sammen i små bunker med 4-5 tynde både. Drys med kanel og sukker, og bag kagen i midten af ovnen ved 175° i ca. 30 min. Drys med mandelsplitter, og servér eventuelt med cremefraiche eller flødeskum. Relateret Dessert Jordbær med friske granskud, fløde og sprød tempeh Dessert Chokoladebar med karamel og cremefraiche Dessert Cheesecake med citrus, birkes og gelé serveret i glas Dessert Mandeldrøm med brombær, timian og honning Dessert Opskrift på fastelavnsboller med vandbakkelse og nougatcreme Dessert Æblemazarin, hvid chokolade og glace