Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Æbletærte de luxe

Prøv luksusudgaven af den klassisk æbletærte.

© Foto: Tia Borgsmidt, Styling: Lone Kjær - Æbletærte De Luxe med frangipane og masser af søde æbler på en bund af klassisk mørdej – dét er svært at gå forkert i byen med. Servér eventuelt tærten med cremefraiche eller flødeskum.

Æbletærte de luxe

8 personer

Prøv denne luksusudgave af en klassisk æbletærte med mørdej og toppet med en fragipane og naturligvis masser af søde æbler.

Det skal du bruge:

Mørdej

  • 200 g hvedemel
  • 100 g flormelis
  • 120 g koldt smør
  • 1 lille æg

Frangipane

  • 150 g marcipan
  • 100 g rørsukker
  • 100 g blødt smør
  • 2 æg
  • 50 g hvedemel

Fyld

  • 5 æbler
  • 1 spsk. stødt kanel
  • 1 spsk. rørsukker
  • 2 spsk. mandelsplitter
  • Evt. cremefraiche eller flødeskum til servering

Sådan gør du:

Mørdej

  1. Kom mel og flormelis i en skål, og smuldr smørret heri.
  2. Tilsæt ægget, og saml dejen.
  3. Læg mørdejen i køleskabet i ca. 1 time.

Frangipane

  1. Smuldr marcipanen i en skål, og tilsæt sukker og smør.
  2. Pisk til en cremet konsistens.
  3. Tilsæt dernæst æggene ét ad gangen, mens der piskes.
  4. Tilsæt melet, og rør dejen sammen.

Fyld

  1. Halvér æblerne, fjern kernehus, og skær æblerne i både.
  2. Rul mørdejen ud, så den passer i størrelsen af en stor form og dækker både bund og kant.
  3. Fordel dejen i den smurte form, og top med frangipane.
  4. Læg æblerne sammen i små bunker med 4-5 tynde både.
  5. Drys med kanel og sukker, og bag kagen i midten af ovnen ved 175° i ca. 30 min.
  6. Drys med mandelsplitter, og servér eventuelt med cremefraiche eller flødeskum.

Relaterede Artikler