© Foto: Tia Borgsmidt, Styling: Lone Kjær Dessert Æbletærte de luxe Prøv luksusudgaven af den klassisk æbletærte. Af Lone Kjær — 22. oktober 2020 Æbletærte de luxe Prøv denne luksusudgave af en klassisk æbletærte med mørdej og toppet med en fragipane og naturligvis masser af søde æbler. Undgå at skærmen slukker Ingredienser - 2 personer + Mørdej 50 g hvedemel 25 g flormelis 30 g koldt smør ¼ lille æg Frangipane 37 g marcipan 25 g rørsukker 25 g blødt smør ½ æg 12 g hvedemel Fyld 1¼ æbler ¼ spsk. stødt kanel ¼ spsk. rørsukker ½ spsk. mandelsplitter Evt. cremefraiche eller flødeskum til servering Sådan gør du Mørdej Kom mel og flormelis i en skål, og smuldr smørret heri. Tilsæt ægget, og saml dejen. Læg mørdejen i køleskabet i ca. 1 time. Frangipane Smuldr marcipanen i en skål, og tilsæt sukker og smør. Pisk til en cremet konsistens. Tilsæt dernæst æggene ét ad gangen, mens der piskes. Tilsæt melet, og rør dejen sammen. Fyld Halvér æblerne, fjern kernehus, og skær æblerne i både. Rul mørdejen ud, så den passer i størrelsen af en stor form og dækker både bund og kant. Fordel dejen i den smurte form, og top med frangipane. Læg æblerne sammen i små bunker med 4-5 tynde både. Drys med kanel og sukker, og bag kagen i midten af ovnen ved 175° i ca. 30 min. Drys med mandelsplitter, og servér eventuelt med cremefraiche eller flødeskum. Relateret Dessert Opskrift på overdådig mandelkage med luftigt skum og friske bær Dessert Opskrift på 4 hjemmelavede ispinde med mango, blåbær, jordbær og ananas Dessert Opskrift på æblekage med vanilje Dessert Chokolademoussekage med knasende kiksebund Dessert Tærte med blodappelsin og marengs Dessert Smørrebrødsfavorit lancerer overdådig pålægschokolademad, som du aldrig har fået den før! Her er dommen
Dessert Smørrebrødsfavorit lancerer overdådig pålægschokolademad, som du aldrig har fået den før! Her er dommen