Nordisk risotto med jordskokker og vesterhavsost

Lav denne nordiske risotto med kun få, simple ingredienser, og imponer dine gæster ved middagsbordet.

Cremet risotto med jordskokker og vesterhavsost

Perlebyg kogt som risotto bliver mere rustik, og det passer rigtig godt til en kold januaraften. Her serveret med bagte jordskokker og brunet smør.

Til 4 personer

BAGTE JORDSKOKKER 500 g jordskokker 2 spsk. olivenolie salt og peber CREMET PERLEBYGOTTO 1 løg 2 fed hvidløg 1 spsk. smør 200 g perlebyg 2 dl hvidvin ca. 8 dl grønsagsbouillon 1 æble 1 lille bundt bredbladet persille 2 spsk. creme fraiche 50 g hel vesterhavsost (kan erstattes af parmesanost) salt og peber

BRUNET SMØR 50 g smør

SÅDAN GØR DU: Skrub jordskokkerne godt til de er rene. Tør dem godt. Halvér dem, og vend med olivenolie. Fordel jordskokkerne på en bageplade med bagepapir. Krydr med salt og peber og bag i ovnen ved 200 grader varmeluft i ca. 25 min. til de er godt sprøde.

Hak løget og pres hvidløgene. Smelt smørret i en gryde og svits løg, presset hvidløg og perlebyg. Rist til byggen er gylden. Hæld hvidvin på og lad det fordampe. Spæd gradvist til med bouillon og lad byggen simre ved svag varme i ca. 30 minutter, til den er mør, og bouillonen kogt ind. Skær æblet i kvarte. Fjern kernehus og skær æblet i både. Skyl persillen og hak den. Tag lidt fra til pynt.

Kom smørret i en gryde og brun det.

Tag gryden af varmen og vend bygotto med creme fraiche, revet vesterhavsost, hakket persille og æble. Smag til med salt og peber og anret med jordskokker. Hæld lidt brunet smør over og pynt med resten af persillen.

Relaterede Artikler