Jordskokkesuppe med gorgonzola og stegte æbler
4 personer
Vi skyder suppesæsonen i gang med en indbydende jordskokkesuppe med æbler og gorgonzola. Servér suppen i små portioner som forret (så er der nok til 6 personer) eller som et selvstændigt måltid med et godt brød som tilbehør.
Det skal du bruge:
Jordskokkesuppe
- 1 løg
- 500 g jordskokker
- 2 æbler
- 1 spsk. olivenolie
- 2 fed hvidløg, presset
- 4-5 timiankviste
- 7 dl grøntsagsbouillon
- 1 dl piskefløde
- Flagesalt og peber
Stegte æbler
- 2 æbler
- 1 lille spsk. smør
- ¾ dl cidereddike
- 2 spsk. sukker
- 3 kviste frisk timian
- Flagesalt og peber
- 2 spsk. lyse rosiner
Topping
Sådan gør du:
Jordskokkesuppe
- Hak løget fint. Skræl jordskokkerne, og skær dem i mundrette stykker. Skræl æblerne, og skær i mindre stykker.
- Varm olien i en gryde, og svits løg, presset hvidløg, jordskokker, æbler og timian heri.
- Hæld bouillon på, og lad grøntsagerne koge ved svag varme under låg i ca. 30 min., til jordskokkerne er møre.
- Si bouillonen fra, og blend resten af grydens indhold, mens du gradvist spæder til med bouillon, indtil suppen har en cremet konsistens.
- Kom suppen tilbage i gryden.
- Tilsæt fløde, og varm op.
- Smag til med salt og peber.
Stegte æbler
- Skær æblerne i kvarte. Fjern kernehus, og skær æblerne i både. Behold gerne skrællen på, hvis den er pæn.
- Smelt smørret på en lille pande.
- Tilsæt æbler, og steg et par minutter.
- Tilsæt eddike, og lad det fordampe.
- Kom sukker og timian på panden, og lad æblerne simre ca. 3 min. Smag til med salt og peber, og vend med rosiner.
Servering
- Servér suppen i skåle.
- Top med stegte æbler og smuldret gorgonzola.