Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Jordskokkesuppe med gorgonzola og stegte æbler

En lækker, cremet suppe med kant.

© Foto: Tia Borgsmidt, Styling: Lone Kjær - Den cremede jordskokkesuppe er en rigtig efterårsklassiker. Her er den toppet med stegte æbler med timian og gorgonzola for at give den fyldige suppe en smule kant.

Jordskokkesuppe med gorgonzola og stegte æbler

4 personer

Vi skyder suppesæsonen i gang med en indbydende jordskokkesuppe med æbler og gorgonzola. Servér suppen i små portioner som forret (så er der nok til 6 personer) eller som et selvstændigt måltid med et godt brød som tilbehør.

Det skal du bruge:

Jordskokkesuppe

  • 1 løg
  • 500 g jordskokker
  • 2 æbler
  • 1 spsk. olivenolie
  • 2 fed hvidløg, presset
  • 4-5 timiankviste
  • 7 dl grøntsagsbouillon
  • 1 dl piskefløde
  • Flagesalt og peber

Stegte æbler

  • 2 æbler
  • 1 lille spsk. smør
  • ¾ dl cidereddike
  • 2 spsk. sukker
  • 3 kviste frisk timian
  • Flagesalt og peber
  • 2 spsk. lyse rosiner

Topping

  • 100 g gorgonzola

Sådan gør du:

Jordskokkesuppe

  1. Hak løget fint. Skræl jordskokkerne, og skær dem i mundrette stykker. Skræl æblerne, og skær i mindre stykker.
  2. Varm olien i en gryde, og svits løg, presset hvidløg, jordskokker, æbler og timian heri.
  3. Hæld bouillon på, og lad grøntsagerne koge ved svag varme under låg i ca. 30 min., til jordskokkerne er møre.
  4. Si bouillonen fra, og blend resten af grydens indhold, mens du gradvist spæder til med bouillon, indtil suppen har en cremet konsistens.
  5. Kom suppen tilbage i gryden.
  6. Tilsæt fløde, og varm op.
  7. Smag til med salt og peber.

Stegte æbler

  1. Skær æblerne i kvarte. Fjern kernehus, og skær æblerne i både. Behold gerne skrællen på, hvis den er pæn.
  2. Smelt smørret på en lille pande.
  3. Tilsæt æbler, og steg et par minutter.
  4. Tilsæt eddike, og lad det fordampe.
  5. Kom sukker og timian på panden, og lad æblerne simre ca. 3 min. Smag til med salt og peber, og vend med rosiner.

Servering

  1. Servér suppen i skåle.
  2. Top med stegte æbler og smuldret gorgonzola.

Relaterede Artikler