© Styling: Lone Kjær, Foto: Tia Borgsmidt Hovedret På påskebordet: Rejesalat med råmarinerede jordskokker og purløg En cremet rejesalat med masser af purløg eller dild er klassisk og altid en succes. Af Lone Kjær — 14. marts 2024 Påskefrokost Rejesalat med jordskokker og purløg Vi supplerer med råmarinerede jordskokker og serverer salaten på rugbrød. Foretrækker du lyst franskbrød, er det også virkelig lækkert. Undgå at skærmen slukker Ingredienser - 2 personer + Råmarinerede jordskokker 33 g jordskokker ⅓ spsk. olivenolie flagesalt og peber ¼ citron, saften Rejesalat 100 g rejer, afdryppede ⅓ dl mayonnaise ¼ dl cremefraiche, 38 % ⅓ tsk. grovkornet sennep ⅓ ubehandlet citronrevet skal af ⅓ bundt purløg flagesalt og peber Servering 2 skiver rugbrød eller lyst franskbrød Sådan gør du Rå marinerede jordskokker Skur jordskokkerne, og skær dem i tynde skiver på en mandolin. Skær jordskokkerne i små tern, og vend med citronsaft og olivenolie. Smag til med flagesalt og peber. Rejesalat Dup rejerne tørre. Rør mayonnaise med cremefraiche, sennep, revet citronskal og hakket purløg – gem lidt til pynt. Smag til med flagesalt og peber, og vend med rejer og jordskokker. Servering Rist evt. brødet. Top med rejesalat, og pynt med klippet purløg. Relateret Hovedret Braiserede svinekæber med syltede kantareller og jordskokkechips Hovedret Opskrift på friterede blæksprutter, rejer og jomfruhummer med salsa tartare Hovedret Opskrift på stegt rødtunge med syltede stikkelsbær og knust agurkesalat Hovedret Opskrift på sprød krydret rissalat med knuste agurker, forårsløg, chili og koriander Hovedret Opskrift på stegt kylling med råsyltede ribs & mormorsalat Hovedret Opskrift på poulet chasseur: Fransk simreret med kylling i hvidvin, svampe og urter