Rejesalat med jordskokker og purløg
© Styling: Lone Kjær, Foto: Tia Borgsmidt

På påskebordet: Rejesalat med råmarinerede jordskokker og purløg

En cremet rejesalat med masser af purløg eller dild er klassisk og altid en succes.

Rejesalat med jordskokker og purløg

Vi supplerer med råmarinerede jordskokker og serverer salaten på rugbrød. Foretrækker du lyst franskbrød, er det også virkelig lækkert.

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 personer

Råmarinerede jordskokker

  • 33 g jordskokker
  • ⅓ spsk. olivenolie
  • flagesalt og peber
  • ¼ citron, saften

Rejesalat

  • 100 g rejer, afdryppede
  • ⅓ dl mayonnaise
  • ¼ dl cremefraiche, 38 %
  • ⅓ tsk. grovkornet sennep
  • ubehandlet citronrevet skal af
  • bundt purløg
  • flagesalt og peber

Servering

  • 2 skiver rugbrød eller lyst franskbrød

Sådan gør du

Rå marinerede jordskokker

  1. Skur jordskokkerne, og skær dem i tynde skiver på en mandolin.
  1. Skær jordskokkerne i små tern, og vend med citronsaft og olivenolie.
  1. Smag til med flagesalt og peber.

Rejesalat

  1. Dup rejerne tørre.
  1. Rør mayonnaise med cremefraiche, sennep, revet citronskal og hakket purløg – gem lidt til pynt.
  1. Smag til med flagesalt og peber, og vend med rejer og jordskokker.

Servering

  1. Rist evt. brødet. Top med rejesalat, og pynt med klippet purløg.