Rosenkålssalat med parmesan, hvide bønner, æble og hasselnødder

En salat der er så fyldig og mættende, at den kan spises, som den er.

© Anders Schønnemann

Skål Living Tales fra Finnsdottir. Bestik privateje.

Rosenkålssalat med parmesan, hvide bønner, æble og hasselnødder

4 personer

Denne salat er så fyldig og mættende, at den kan spises, som den er.

Det skal du bruge:

Rosenkålssalat

  • 500 g rosenkål
  • 1 dåse hvide bønner
  • 2 æbler
  • 25 g hasselnødder
  • 25 g parmesanost

Vinaigrette

  • 1 spsk. æbleeddike
  • 3 spsk. olivenolie
  • 1 tsk. dijonsennep
  • 1 tsk. flydende honning

Sådan gør du:

Rosenkålssalat

  1. Skær det nederste lille stykke af rosenkålen, og del rosenkålene i blade. Det tager lidt tid, men er al umagen værd.
  2. Damp bladene i lidt vand i 1 min., og afdryp.
  3. Skyl bønnerne, og afdryp.
  4. Skær æblerne i kvarter, fjern kernehusene, og skær æblerne i tynde skiver.
  5. Hak nødderne.
  6. Riv parmesanosten.
  7. Vend forsigtigt rosenkål med bønner, æbler, nødder og parmesanost.

Vinaigrette

  1. Rør ingredienserne til vinaigretten sammen.
  2. Vend den i salaten.