© Styling Lone Kjær, Foto Tia Borgsmidt Dessert Æblekage med ingefær og tiramisucreme Brug sæsonens æbler til en himmelsk æblekage med et uimodståeligt italiensk tvist. Af Lone Kjær — 05. oktober 2023 Æblekage med ingefær og tiramisucreme Denne lækre dessert er et harmonisk møde mellem den traditionelle æblekage og den klassiske italienske dessert, tiramisu. Undgå at skærmen slukker Ingredienser - 2 personer + Æblemos ½ kg æbler ½ vaniljestang 50 g sukker 1 spsk. friskrevet ingefær Tiramisucreme ½ vaniljestang 20 g sukker 1 pasteuriserede æggeblommer ½ dl piskefløde 100 g mascarpone Pynt ½ potte skovsyre Sådan gør du Æblemos Skræl æblerne, og skær dem i kvarte. Fjern kernehus, og skær i tern. Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud i lidt af sukkeret. Kom æbler, vaniljekorn og revet ingefær i en gryde, og kog i ca. 15 min. til en æblemos. Tilsæt sukker, vend rundt, og afkøl æblemosen. Tiramisucreme Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud i lidt af sukkeret. Kom æggeblommer, sukker og vaniljesukker i en skål, og pisk det hvidt og skummende. Pisk fløde til skum. Tilsæt mascarpone, og pisk sammen. Vend æggesnapsen i cremen, til den er helt ensartet. Servering Fordel æblemos og tiramisucreme lagvis i glas eller i en stor skål. Pynt med skovsyre. © Styling Lone Kjær, Foto Tia Borgsmidt Relateret Dessert Opskrift på hvid tiramisu med et syrligt twist Julemad Opskrift på appelsinkage med vaniljesyltede klementiner Dessert Opskrift på letfrossen tiramisu med matcha-te Dessert Marengs med lemoncurd og hvid chokolade Dessert Opskrift på overdådig mandelkage med luftigt skum og friske bær Dessert Opskrift på 4 hjemmelavede ispinde med mango, blåbær, jordbær og ananas