Gammeldags æblekage med tiramisucreme
© Styling Lone Kjær, Foto Tia Borgsmidt

Æblekage med ingefær og tiramisucreme

Brug sæsonens æbler til en himmelsk æblekage med et uimodståeligt italiensk tvist.

Æblekage med ingefær og tiramisucreme

Denne lækre dessert er et harmonisk møde mellem den traditionelle æblekage og den klassiske italienske dessert, tiramisu.

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 personer

Æblemos

  • ½ kg æbler
  • ½ vaniljestang
  • 50 g sukker
  • 1 spsk. friskrevet ingefær

Tiramisucreme

  • ½ vaniljestang
  • 20 g sukker
  • 1 pasteuriserede æggeblommer
  • ½ dl piskefløde
  • 100 g mascarpone

Pynt

  • ½ potte skovsyre

Sådan gør du

Æblemos

  1. Skræl æblerne, og skær dem i kvarte.
  1. Fjern kernehus, og skær i tern.
  1. Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud i lidt af sukkeret.
  1. Kom æbler, vaniljekorn og revet ingefær i en gryde, og kog i ca. 15 min. til en æblemos.
  1. Tilsæt sukker, vend rundt, og afkøl æblemosen.

Tiramisucreme

  1. Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud i lidt af sukkeret.
  1. Kom æggeblommer, sukker og vaniljesukker i en skål, og pisk
  1. det hvidt og skummende.
  1. Pisk fløde til skum. Tilsæt mascarpone, og pisk sammen.
  1. Vend æggesnapsen i cremen, til den er helt ensartet.

Servering

  1. Fordel æblemos og tiramisucreme lagvis i glas eller i en stor skål.
  1. Pynt med skovsyre.
Gammeldags æblekage med tiramisucreme
© Styling Lone Kjær, Foto Tia Borgsmidt