© Styling Lone Kjær, Foto Tia Borgsmidt Dessert Æblekage med ingefær og tiramisucreme Brug sæsonens æbler til en himmelsk æblekage med et uimodståeligt italiensk tvist. Af Lone Kjær — 05. oktober 2023 Æblekage med ingefær og tiramisucreme Denne lækre dessert er et harmonisk møde mellem den traditionelle æblekage og den klassiske italienske dessert, tiramisu. Undgå at skærmen slukker Ingredienser - 2 personer + Æblemos ½ kg æbler ½ vaniljestang 50 g sukker 1 spsk. friskrevet ingefær Tiramisucreme ½ vaniljestang 20 g sukker 1 pasteuriserede æggeblommer ½ dl piskefløde 100 g mascarpone Pynt ½ potte skovsyre Sådan gør du Æblemos Skræl æblerne, og skær dem i kvarte. Fjern kernehus, og skær i tern. Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud i lidt af sukkeret. Kom æbler, vaniljekorn og revet ingefær i en gryde, og kog i ca. 15 min. til en æblemos. Tilsæt sukker, vend rundt, og afkøl æblemosen. Tiramisucreme Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud i lidt af sukkeret. Kom æggeblommer, sukker og vaniljesukker i en skål, og pisk det hvidt og skummende. Pisk fløde til skum. Tilsæt mascarpone, og pisk sammen. Vend æggesnapsen i cremen, til den er helt ensartet. Servering Fordel æblemos og tiramisucreme lagvis i glas eller i en stor skål. Pynt med skovsyre. © Styling Lone Kjær, Foto Tia Borgsmidt Relateret Dessert Opskrift på letfrossen tiramisu med matcha-te Dessert Opskrift på overdådig mandelkage med luftigt skum og friske bær Dessert Opskrift på æblekage med vanilje Dessert Opskrift på æblekage med kanel og mandler Dessert Opskrift på fyldig æblekage med marcipan Dessert Opskrift på 4 hjemmelavede ispinde med mango, blåbær, jordbær og ananas