© Pia Enghild

Æblekage med smuldrelåg

Æble-smuldrekagen er skøn på julebordet, hvor æblerne får ekstra sødme af rosiner udblødt i calvados.

Rækker fint til 6-8 personer

Fyld:
æbler 1 kg, ingridmarie er gode
rosiner 125 g,
calvados 2 spsk.
hasselnødder 75 g, grofthakkede

Krydderiblanding:
rørsukker 75 g, lys
kanel 1 tsk.
muskatnød ½ tsk., revet
ingefær ¼ tsk., stødt
vaniljestang 1 stk., kornene herfra

Smuldredej:
smør 125 g
kagemel 150 g
rørsukker 75 g, lyst
muskatnød ½ tsk., revet
ingefær ½ tsk., stødt
vaniljestang ½ stk., kornene herfra.

Forvarm ovnen til 190°.

Lad rosinerne trække i calvados. Skræl æblerne, og skær dem i tynde både eller tern.

Bland sukker, krydderier og hasselnødder sammen.

Til dejen blandes mel og krydderier grundigt, inden du smuldrer det bløde smør i. Tilsæt sukkeret, og smuldr det jævnt til en grynet dej.

Smør et ildfast fad grundigt. Fordel halvdelen af æblerne, rosinerne og hasselnødderne i et jævnt lag.

Drys halvdelen af krydderiblandingen over, og fordel så resten af æblerne, rosiner og nødder.

Drys nu med det sidste af krydderierne, og fordel til sidst smuldredejen jævnt over æblerne.

Sæt det ildfaste fad på en plade midt i den varme ovn, og bag kagen i ca. 40 minutter.

Server æblekagen lun – gerne med iskoldt flødeskum til.