Braiseret svinekæbe med selleri, æble og peberrod
© bobedre.dk

Braiseret svinekæbe med selleri, æble og peberrod

De braiserede svinekæber med knoldselleri, syrlige æbler og stærk peberrod er en ret, der passer godt til de mørke, kolde aftener. Prøv den skønne opskrift.

Opskrift til 4 personer

svinekæber 8 stk., store
løg 1 stk.
timian 1 kvist
æblemost 1 - 1,5 dl
kalvefond ½ l
knoldselleri ½ stk
smør til stegning
æbler 2 stk.
peberrod 2 cm

Forvarm ovnen til 160°. Rens svinekæberne ved at skære den store sølvsene af, og brun dem godt i en stegegryde. Pil og hak løget fint, og lad det brune med et par minutter. Tilsæt så timian og æblemost, og kog mosten ned til det halve.

Kom kalvefond i gryden, og sæt den i ovnen i ca. 1 time. Tag kæberne op, si saucen, hæld den tilbage i gryden, og kom kæberne i igen. Kog nu saucen ind, så den glaserer om kæberne.

Skræl imens sellerien , og skær den i 2-cm-terninger. Kom dem i en lille gryde med smør og vand, så det dækker sellerien halvt, og læg låg på. Lad sellerien simre, til den er mør, og vandet næsten kogt væk.

Skær æblerne i grove stykker, og kog dem med i gryden, til de er helt møre. Pas på, at gryden ikke koger tør og begynder at stege. Rør selleri og æbler sammen som en grov kompot, og servér den til de glaserede kæber med friskrevet peberrod.

Opskrift fra bogen Grundkøkken.