
Letfrossen tiramisu med matcha-te
Få opskriften på en florlet, feminin og klassisk tiramisu med et twist af matcha-te! Desserten bliver kun bedre, hvis den tilberedes dagen før.
AfOpskrift på letfrossen tiramisu med matcha-te
Smagen af Japan med en letfrossen tiramisu parfumeret af den grønne matcha-te. Hånddrejet stentøjstallerken fra Gurli Elbækgaard.
Til 4 personer
pasteuriserede æggeblommer 2 stk.
sukker 40 g
vaniljestang 1⁄2 stk.
matcha-te 2 tsk.
mascarpone 250 g
piskefløde 1 dl
cognac 1 dl
ladyfingers 100 g
matcha-te til drys
Sådan gør du
• Pisk æggeblommer, sukker og vaniljekorn hvidt og skummende. Tilsæt matcha-te, og pisk den ud i æggemassen. Tilsæt mascarpone, og rør cremen ensartet – dvs. uden klumper. Pisk fløden til tykt skum, og vend i cremen.
• Fordel lagvis i et lille fad mascarponecreme og ladyfingers dyppet i cognac. Slut med et lag creme. Dæk fadet med husholdningsfilm, og stil det køligt. Stil fadet i fryseren et par timer før servering. Tag desserten ud ca. 15 min. før servering. Drys med sigtet matcha-te på toppen, og skær ud i passende stykker.