© Camilla Drost / Blueberry Tales

Opskrift på lækker ramsløgspesto

Ramsløgpesto er fantastisk i friske salater eller på toppen af en pizza, i en suppe eller en gryderet - eller som substitut for basilikum i en pesto genovese. Få den lækre opskrift her.

Opskrift på ramsløgspesto

Ramsløgpesto er fantastisk i friske salater eller på toppen af en pizza, i en suppe eller en gryderet - eller som substitut for basilikum i en pesto genovese. Få den lækre opskrift her.

Find mange flere opskrifter med ramsløg

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 portion

  • 2 fed hvidløg
  • Nip havsalt
  • 80 g pinjekerner
  • 50 g ramsløg (uden stilke)
  • 100 g friskrevet parmigiano reggiano
  • 300 ml olivenolie

Sådan gør du

  1. Hak hvidløget og ramsløgene groft. Smid stilkene ud.
  1. Stød hvidløget med en knivspids salt i en morter, indtil du har en pasta. Tilføj pinjekernerne og stød igen til du har en klistret pasta.
  1. Tilføj ramsløgene én håndfuld ad gangen. Stød morteren i cirkulære bevægelser rundt langs morterens kant for at nedbryde bladene og udtrække olierne. Tilføj den næste håndfuld, så snart bladene er reduceret til små stykker.
  1. Når alle ramsløgene er nedbrudt til små stykker tilføjes friskrevet parmigiano reggiano, og der stødes igen indtil osten er arbejdet ind i pestoen.
  1. Færdiggør pestoen ved at tilføje olivenolien ad tre omgange. Brug en træske til at røre olien ind i pestoen før næste portion tilføjes.
  1. Opbevar pestoen i et lukket glas i køleskabet.

Jeg bruger altid en morter, som traditionen tilsiger. Du kan i en snæver vending bruge en foodprocessor i stedet, men du vil ikke få den samme smag og cremede konsistens, da bladendes smagfulde olier kun udvindes gennem cirkulære bevægelser i en morter.

Ramsløg (allium ursinum) går også under navnet vilde hvidløg, og som navnet antyder, gror de vildt i skovbunden af de danske skove.

De må ikke forveksles med den giftige liljekonval; Gnid et blad mellem fingrene, og hvis de lugter af en blanding af porrer og hvidløg, er det ramsløg.

Anvendelsesmulighederne for ramsløg er uendelige. Et godt sted at starte er at bruge dem de steder, hvor du normalt ville bruge porrer og hvidløg; de er fantastiske i friske salater eller på toppen af en pizza, i en suppe eller en gryderet - eller som substitut for basilikum i en pesto genovese, hvilket jeg deler opskriften på herunder.

© Camilla Drost / Blueberry Tales
© Camilla Drost / Blueberry Tales
© Camilla Drost / Blueberry Tales