Grønkålssalat med bagte søde kartofler, tahindressing og ristet sesam

En himmelsk opskrift på sprød grønkål i lækkert selskab med bagte søde kartofler, ristet sesam og en cremet tahindressing.

Grønkålssalat med græskar
© FOTO: Tia Borgsmidt, Styling: Lone Kjær

Grønkålssalat med bagte søde kartofler, tahindressing og ristet sesam

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 personer

Bagte søde kartofler

  • ½ kg søde kartofler
  • 1 spsk. olivenolie
  • flagesalt

Grønkål

  • 100 g ribbet grønkål
  • tsk. salt
  • tsk. sukker

Tahindressing

  • 1½ spsk. tahin
  • ½ citron (saften)
  • ½ fed hvidløg
  • koldt vand
  • flagesalt og peber
  • 1½ spsk. sesamfrø

Sådan gør du:

Bagte søde kartofler

  1. Tænd ovnen på 200°.
  1. Skræl kartoflerne og skær i aflange både.
  1. Vend de søde kartofler med olie, og fordel dem på en bageplade med bagepapir.
  1. Bag kartoflerne i ca. 20 min., til de er gyldne.

Grønkål

  1. Del grønkålen i mindre stykker.
  1. Drys med salt og sukker, og kram kålen godt.

Tahindressing

  1. Rør tahin, citronsaft og presset hvidløg sammen i en skål.
  1. Spæd til med vand, indtil dressingen er flydende. Smag til med salt og peber.
  1. Rist sesamfrø sprøde og gyldne på en tør pande.
  1. Anret grønkål med bagte søde kartofler og dryp dressingen over. Drys med sesam.