© Colourbox

Genialt trick til madlavningen: Sådan undgår du at spilde en hel citron for at få et lille skvæt citronsaft

Når du skal bruge et skvæt citronsaft på fisken, avocadoen eller i din cocktail, er det nærliggende at skære en skive. Men hører du til dem, der ender med en halv slatten citron i køleskabet efterfølgende, så følg med her.

Der findes citronsaft på flaske. Og der findes citronsaft fra frugten.

Og selvom førstnævnte på mange måder er et smartere alternativ, kan smagen bare ikke måle sig med citronfrugtens friske stråler.

Men hvad med de fedtede fingre, min marmorbordplade eller risikoen for saft i øjnene, tænker du måske.

Det findes der råd for!

Alt du skal bruge er en citron og en kødnål.

LÆS OGSÅ

Massér, prik hul, pres

Hacket er både smart og nemt.

Massér din citron, prik hul i bunden med din kødnål og drej den godt rundt. Herefter kan du presse den friske saft ud på præcis samme måde, som du ellers ville have gjort det fra en flaske.

Blot med bedre saft!

På Instagram har hacket spredt sig, og engagerede brugere deler flere tips til at forbedre metoden: Giv citronen et par rul på bordet eller kom den i mikroovnen i 10 sekunder, inden du prikker hul. Så skulle saften være endnu nemmere at presse ud.

Se metoden i brug herunder:

LÆS OGSÅ