eden jaxx vegansk burger
© eden jaxx

Billy er manden bag Københavns måske bedste veganske burger: "Folk bliver overrasket, når jeg siger den er vegansk"

Den bedste cheeseburger du nogensinde har smagt, er måske vegansk.

© eden jaxx

Bevægelsen hen mod mere plantebaseret

Billy er ikke selv veganer, og selvom han spiser overvejende plantebaseret, tror han ikke på fanatisme. Han tror heller ikke på at løftede pegefingre er dét, der skal få folk til at spise mere plantebaseret.

– Jeg håber, at det vi har gjort på Eden Jaxx, kan inspirere andre til at se, at det er muligt at lave helt fantastisk mad, der er vegansk. Hvis det inspirerer folk til at spise lidt mindre kød, lidt færre mælkeprodukter, til at prøve noget nyt derhjemme, så vil det være fantastisk. Hvis man skal ændre noget, så tror jeg det skal ske gennem begejstring for lækker mad, frem for skræmmekampagner og billeder af en stakkels ko under kummerlige forhold, siger han.

Eden Jaxx er det eneste burgersted i Danmark, der er helt plantebaset.

Men som Billy pointerer, så er der i andre storbyer en hel bølge af veganske spisesteder, så det er helt sikkert også på vej her.

– Jeg er sikker på, at om 20 år spiser vi ikke længere kød-burgere. Og hvorfor skulle man ikke spise platebaserede burger? Det er bedre for planeten og det smager lige så godt, hvis ikke bedre, slutter Billy.