© Joakim Zuger

Fra Kafeteria til café: Nyt madkoncept på SMK åbner med disse retter på kortet, der nok skal blive favoritter

Statens Museum for Kunst er klar med et nyt cafékoncept, der erstatter Frederik Bille Brahes succesfulde Kafeteria. Og det kan godt se ud til, at madsuccesen fortsætter på museet.

Da den kendte kok Frederik Billa Brahe rykkede ind på Statens Museum for Kunst med sit Kafeteria, sikrede han, at gæster ikke kun kom for kunsten, men i ligeså høj grad for maden.

Særligt de pandekagerne blev et tilløbsstykke, som flere tog langvejsfra for at prøve.

Men nu er museet klar med et helt nyt cafékoncept, der kommer til at hedde Magnolia. Og det er ikke hvem som helst, der står bag den nye museumscafé.

LÆS OGSÅ

Det er nemlig den tidligere Michelin-belønnede kok Lasse Askov, der står i spidsen for den nye café.

Lasse Askov er ikke fremmed på den københavnske mad- og museumsscene, for han står blandt andet også bag Glyptotekets café Picnic, Restaurant Alf og ikke mindst Prolog Kaffe.

Han vil med Magnolia særligt sætte madspild på menuen – nærmest helt bogstaveligt.

Helt konkret med en cremet pastaret, hvor pastaen er lavet af overskudsbrød. Og en sprød svampetoast med østershatte, hvor svampene er dyrket i kaffegrums direkte fra caféen.

Der er også andre ting på den nye menu, der meget vel kunne blive favoritter blandt madglade museumsgæster – bagekartoffel med fyld, søde sager fra SMKS eget mikrobageri og en vegansk cæsarsalt, der perfekt til en hurtig frokost i kunstfylde omgivelser.

Magnolia er åben tirsdag til søndag kl. 10.00 til 18.00 og onsdag frem til kl. 20.00.

LÆS OGSÅ