Madblogger Camilla Skov
© Camilla Skov

Camilla står bag hverdagssuccesen Vegetarisk Hverdag: Her er hendes køkkenfavoritter

Læs blandt andet om hendes favorit redskaber og ingredienser, hvor hun finder inspiration til sine måltider, og hvad hendes go-to ret er i en travl hverdag.

Om Camilla Skov og Vegetarisk Hverdag

Camilla Skov startede tilbage i 2018 det nu anerkendte madunivers, Vegetarisk Hverdag, som både består af en blog med utallige, inspirerende opskrifter og en populær Instagram-profil med skønne billeder af alle de indbydende retter, hun kreerer.

Derudover arbejder hun lige nu på sin tredje kogebog, som handler om dovenskab i køkkenet, og om hvordan man kan få mest smag ud af minimal arbejdsindsats.

Camilla deler her ud af sine absolutte favoritter i køkkenet. Bliv blandt andet klog på, hvilke redskaber og ingredienser hun ikke kan undvære i køkkenet, hvor hun finder inspiration til sine måltider, og hvad hendes absolutte go-to ret er en i travl hverdag.

Opskrift med nye kartofler og citron
© Camilla Skov

Hvilke tre redskaber kan du ikke undvære i køkkenet?

– Mine microplane-rivejern kan jeg ikke undvære, dem bruger jeg hver eneste dag. De er geniale til at rive alt fra citronskal til ost på.

Udover det er jeg blevet utroligt glad for at bruge en elektrisk minihakker til at lave dressinger eller hakke nødder fint. Det er et virkelig handy værktøj i køkkenet.

Det sidste redskab, jeg vil fremhæve, er en salatslynge! Et utroligt undervurderet redskab i køkkenet, som jeg bruger flere gange om ugen til at skylle salat og krydderurter med. Dine krydderurter holder meget længere, hvis du skyller dem, slynger dem i salatslyngen og derefter opbevarer dem let fugtige med et stykke køkkenrulle over i en lufttæt beholder.

Frisk tomatsalat med persille
© Camilla Skov
Cremet pastaret med parmesat
© Camilla Skov

Hvilke tre ingredienser kan du ikke undvære i køkkenet?

– Citroner! Jeg bruger citron i min madlavning utroligt meget, herunder både skal og saft. Det kan virkelig løfte en ret, og jeg elsker den frugtrige, skarpe syre, som citronen bidrager med i diverse retter.

Bredbladet persille er en anden råvare, som jeg helst altid har i køleskabet. Krydderurter kan lynhurtigt gøre et meget simpelt måltid utroligt velsmagende og indbydende.

Parmesan eller andre smagfulde oste er også en essentiel del i min madlavning. Umami er utroligt vigtigt i det vegetariske køkken, og bare en spiseske parmesan på en pastaret kan få smagene til at synge.

Pastaret med tomat og oliven
© Camilla Skov

Hvad er din go-to ret i en travl hverdag?

– Det er pasta med oliven, bredbladet persille, hvidløg, chili og masser af olivenolie og citron. Det er så enkelt og smager så godt. Og så er det ingredienser, jeg altid har derhjemme.

Bagte tomater
© Camilla Skov
Cremet linsesuppe
© Camilla Skov

Hvor finder du inspiration til de retter, du laver derhjemme?

– Oftest lader jeg mig inspirere af, hvilken grøntsag der ser ekstra god ud i supermarkedet og er i sæson. Det kan også være noget god pasta på tilbud, som starter en idé.

Derudover har jeg en stor samling kogebøger, som jeg elsker at bladre i for inspiration. Jeg laver næsten aldrig mad ud fra en opskrift, men bare det at bladre og se en ret, som bruger nogle ingredienser, som jeg lige har lyst til den dag, kan kickstarte en idé til en ny ret.

Som så mange andre har jeg selvfølgelig også en række retter, som jeg for det meste falder tilbage til i en hverdag med et lille barn, hvor der ikke er det store overskud til kreativitet. Det er egentlig den situation, som hele Vegetarisk Hverdag-konceptet er bygget op omkring. Jeg ville gerne give folk nogle nye, enkle retter uden kød, som ligger lige til højrebenet, når inspirationen mangler, og ulvetimen rammer.

Cremet risotto med asparges
© Camilla Skov

Hvad er et godt måltid for dig?

– Et godt måltid tilfredsstiller både maven og øjnene, og det skal være mættende. Det skal helst både være friskt og fedt, og der må hjertens gerne være godt med mættende kulhydrater og sovs.

Og så skal det helst indtages i godt selskab. Jeg elsker middagsselskaber! Også de mere uformelle og korte på hverdagsaftener.

LÆS OGSÅ