Sådan skærer du de flotteste græskar

Græskar er perfekte til at skabe en ekstra hyggelig stemning i efteråret. Vi har samlet de flotteste bud på græskarudskæringer. Læs med her og bliv inspireret.

Efterårs vibes

Efteråret er for alvor skudt i gang, og naturens farvepalette bliver stille og roligt skiftet ud med smukke, rødlige nuancer. Græskar er efterhånden blevet en obligatorisk del af denne sæson, og vi guider dig her til, hvordan du skærer de flotteste græskar, der kan supplere dit hjem med et flot lys og stemning.

Silhuetter

Denne form for græskarudskæring ser måske udfordrende ud - Men fortvivl ej. Skab et godt overblik og lav en skabelon inden, så udskæringen bliver lettere, og du opnår et succesfyldt resultat.

Brug en citronskræller, ler-skærer eller en lille skarp kniv til at skære forsigtigt og tålmodigt det øverste lag af. Husk at være opmærksom på, at du ikke skærer igennem for at kunne få 3D-effekten.

Spots and Dots

Måske du har hørt om dette smarte trick før.

Med blot en boremaskine og et cannelerjern beregnet til at strimle grøntsager, kan du nemt lave græskarlygter og skabe de flotteste mønstre og huller.

Start med at tegne med en mørk markør på dit græskar, så du sikrer dig, at hullerne ikke overlapper.

Anvendes denne metode, så hjælper det at få nogen til at holde græskarret, mens en anden person håndterer boret.

Motiver med blade og blomster

Bladene falder langsomt af træerne og dette er en oplagt inspirationskilde. Efterlign efterårsbladene i din græskarudskæring og kom hurtigt i efterårsstemning.

Tip: Tegn enkelte bladforme for at få et mere quiltet look på det hule græskar.

Lysende grene

Udskær dit græskar med flotte, lange grene - der lyser eller blinker!

For at skabe vedvarende eller blinkende lys kan du skære et lille hul til et elektrisk stik på bagsiden af græskarret, og indføre en lyskæde.

Tip: Mal dit græskar i en anden farve for at få et anderledes udtryk.

Den klassiske

Det behøver ikke at være svært at lave græskarudskæringer. Er dine færdigheder lidt rustne, er disse græskarlygter simple og enkle nok til, at børn kan hjælpe dig med at skære det ud.

Det er kun fantasien, der sætter grænser med enkle motiver og de kan laves på ingen tid.

I kan blandt andet lave "Det glade græskar" med trekantede øjne og en stor smilende mund eller "Det uhyggelige græskar" med måneøjne, skæv mund og tre tænder.

Den avancerede

Denne græskarudskæring er for de mere øvede eller modige. Brug en skarp, tynd kniv til de små huller og prøv at kaste dig ud i et større kreativt projekt.

Flammer rammer

Efterlign et bål ved at udskære flammer i græskarret og skab en fed Halloween-effekt. Denne græskarudskæring er forholdsvis nem at skære ud og er oplagt til at skabe hyggelig gys og gru.

I kan med fordel placere græskarret på træstubbe eller grene for at skabe illusionen om et bål.

Romantisk græskar

Denne flotte græskarudskæring er nem at tilgå og emmer af romantik. Du kan også skære flere små hjerter i græskarret for at få en anderledes lyseffekt.

Den søde

Gør det nemt for dig selv og start med at skære der, hvor græskarret er fladest, og lad formen af græskarret guide dig. Igen er det en god idé at tegne med en mørk markør først på græskarret.

Boo!

Skær dit græskar ud med skrift og byd enten dine gæster velkommen... Eller skræm dem væk!

Denne græskarudskæring er både nem og enkel, og du kan helt selv bestemme, hvad og hvor teksten skal være.

Malede græskar

Har du lyst til at prøve noget nyt og orker du ikke at udskære dit græskar?

Så prøv at male dit græskar i stedet for. Græskar er utroligt nemme at male, og du behøver hverken at være smart eller kunstnerisk for at lave disse smukke græskar.

Køb et græskar uden for dybe ribben samt mellemstore akrylmalingspensler og maling - Og så er du all set!