Græskar, halloween og efterår
© iStock

Guide: Få dit Halloween græskar til at holde længere

Halloween er på trapperne. Her finder du de bedste tips til at få dit Halloween græskar til at stå frygtindgydende så længe som muligt!

Vær parat den 31. oktober

Den 31. oktober er datoen, hvor vi fejrer Halloween. En skræmmende stund for mange børn og barnlige sjæle, hvor der mindes de afdøde og afværges alt ondt.

Hvis du planlægger at have et vaskeægte Halloween græskar, så kender du nok problematikken med, at det hurtigt kan gå i forrådnelse. Det kan snildt være et større arbejde at udskære græskaret i skræmmende designs, så det gælder om at få frugten af det hårde arbejde til at vare så længe som muligt.

Simple tricks til at forlænge græskarets levetid

Det udskårne Halloween græskar er en essentiel del af en vellykket Halloween, men det kan være svært at strække græskarets levetid til over en uges tid.

Heldigvis er der et par simple tricks, der nemt sikrer, at Halloween græskaret overlever hele efteråret.

Lotte Bjarke, idényts haveekspert, anbefaler, at man pensler indersiden af Halloween græskaret med Atamon, der hæmmer væksten skimmel- og gærsvampe. Atamonen konserverer altså græskaret og sikrer, at det står skarpt gennem hele højtiden.

Et andet tip til at forlænge græskarets levetid er ved at smøre indersiden og de udskårne dele i Vaseline. Vaselinen danner nærmest en hinde omkring græskaret, der beskytter det mod udtørring og mug. Det kan godt være en smule snusket, men det er absolut det værd, for at kunne nyde Halloween græskaret i mange uger.

Alternativt kan helt almindelig olie eller kokosolie bruges. Her virker olien som et beskyttende lag mod forrådnelse og udtørring, hvorved det udskårne Halloween græskar kan vække frygt og uhygge længe.