Græskarfritter med hjemmerørt aioli

Perfekt snack til både store og små.

© Foto: Tia Borgsmidt, Styling: Lone Kjær

Græskarfritter med aioli

Haps, haps … perfekt snack til både store og små. Fritterne bliver bedst, hvis de tilberedes af hokkaido, da det er lidt fastere i konsistensen.

4 personer

Det skal du bruge:

Græskarfritter

  • 1 hokkaido
  • Olivenolie
  • Salt

Aioli

  • 2 pasteuriserede æggeblommer (1 bæger)
  • 2 fed hvidløg
  • Saft af ½ citron
  • 1½ dl ekstrajomfru-olivenolie
  • Salt og peber

Sådan gør du:

Græskarfritter

  1. Tænd ovnen på 180°.
  2. Skær hokkaido i pomfritlignende stykker, og vend dem med olivenolie.
  3. Fordel fritterne på en bageplade med bagepapir, og drys med salt.
  4. Bag fritterne i ovnen i ca. 20 min., til de er sprøde. Vend dem eventuelt undervejs.

Aioli

  1. Pisk æggeblommerne med presset hvidløg og citronsaft. Tilsæt olien dråbevis, mens der piskes til en tyk mayonnaise.
  2. Smag til med salt og peber.
  3. Servér hjemmerørt aioli til græskarfritterne.