Fastelavnsboller med flødeskum og mousse
© Lagkagehuset

Lagekagehuset lancerer vegansk fastelavnsbolle, der kandiderer til ny favorit

De seneste års fastelavnsbolle-hype og en stigende konvertering til veganisme i danske hjem kulminerer nu hos Lagkagehuset i en yderst velsmagende mundfuld, skulle vi hilse og sige.

Da vi sidste år lavede en oversigt over landets bedste fastelavnsboller, eksploderede besøgstallet på vores site.

Dengang bad vi jer på Instagram om at komme med input til, hvilke kandidater der fortjente at komme med på listen og modtog et hav af bud.

Men også en bøn.

En bøn om et fokus på de veganske af slagsen, og den bliver nu hørt – til en vis grad. Her er i hvert fald første bud, vi skriver på listen: 'Hindbærballede', som Lagkagehuset netop har føjet til familien af traditionelle fastelavnsboller.

Men kan en vegansk variant helt uden smør og fløde leve op til sine forgængere?

Vi tog på kageudflugt for at finde ud af det.

Lagkagehusets veganske fastelavnsbolle
© Lagkagehuset

Dommen over Lagekagehusets veganske fastelavnsbolle

DET KOSTER DEN
35 kr. for en, 120 kr. for fire

DET BESTÅR DEN AF
I modsætning til artsfællerne med både smør, fløde og æg, er 'Hindbærballade' lavet udelukkende på veganske ingredienser. I en kurv af wienerdej får du hindbær-kompot og bagte rabarber toppet med hindbærfromage og til sidst en luftig hindbær"fløde"skum pyntet med tørret kornblomst.

SÅDAN SMAGER DEN
Lagekagehusets veganske fastelavnsbolle er mere frisk i smagen og knap så tung i selve "fyldet", som det gør sig gældende for den gængse med fx vaniljecreme, som vi også bestilte.

Til gengæld er selve dejen lidt mere bastant. Om det skyldes fraværet af traditionelt smør vides ikke, men tyngden og konsistensen er altså en anden i 'Hindbærballade'.

Til gengæld er den lidt tunge dej det perfekte modspil til den sødt syrlige kompot og luftige fromage. Og sammen med den lækre cremede hindbærskum på toppen bliver helheden overraskende afstemt! Her er altså en fastelavnsbolle, der ikke mangler creme eller snask, men som alligevel har lidt friskhed over sig, som de klassiske ofte mangler.

Eneste anke er, at nogle af selskabets kagespisere fik varianter, hvor mængden af hindbærkompot og rabarber var en my for gavmildt doseret.

DOMMEN
Vegansk eller ej, vi kommer til at bestille den igen!