© Colourbox

Derfor skal du komme citron i opvaskemaskinen

Se, hvordan dette smarte og miljøvenlige trick giver dig både skinnende service og en helt ren opvaskemaskine.

Næste gang du står med en færdigpresset citron eller har et par skiver tilovers fra madlavningen, kan du måske overveje, om den bør havne skraldespanden. Citroner fungerer nemlig som det perfekte rengøringsmiddel til både dit service og din opvaskemaskine – og så er det også billigt og miljøvenligt sammenlignet med almindelige rengøringsartikler fra supermarkedet.

Sådan gør du:

Kom dine citronskaller i opvaskemaskinens bestikskuffe - eller læg dem et andet sted, hvor de sidder fast og ikke bliver slynget rundt, når opvaskemaskinen er i færd med at vaske. Kør en vask med sæbe (og citron) som sædvanlig og vent på det flotte resultat.

Læs også: Farvel til tørrestativet - og 5 andre tips til et bedre indeklima.

Både tallerkner, glas og opvaskemaskine vil være skinnende rene efterfølgende. Og som bonus vil dit service få en frisk duft af citron. Derudover er citron også mere miljøvenligt, så du slipper for at ofre penge på de unødvendige kemikalier.

Hvis du ikke til dagligt bruger citron i din madlavning, kan du sagtens komme en halv citron i opvaskemaskinen alligevel – brug den evt. som et alternativ til dyre vaskemidler, der har til formål at rense og gøre din opvaskemaskine ekstra ren.

Læs også: 6 tips til en rent badeværelse.