tærte med ærter asparges og spinat
© Styling: Lone Kjær, Foto: Tia Borgsmidt

Snydetærte med ærter, asparges og spæd spinat

En færdigkøbt butterdej gør det nemt at lave tærte på en hverdag. Servér med en sprød salat og evt. flutes.

Butterdejstærte

Grøn tærte med fyld der smager af forår.

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 personer

Tærte

  • 6 grønne asparges
  • 100 g babyspinat
  • 50 g salsiccia (kan erstattes af bacon i tern)
  • ½ spsk. olivenolie
  • 2 æg
  • 1 dl piskefløde
  • ½ tsk. grovkornet dijonsennep
  • flagesalt og peber
  • ½ rulle butterdej
  • 150 g ærter, optøede
  • 25 g revet emmentaler

Sprød salat med vinaigrette

  • 1 hjertesalater
  • ½ spsk. vineddike
  • ½ tsk. flydende honning
  • ½ tsk. sennep
  • olivenolie
  • ½ lille stykke parmesanost

Tilbehør

  • baguette

Sådan gør du

Tærte

  1. Tænd ovnen på 200o.
  1. Knæk den nederste træede ende af aspargesene.
  1. Skyl spinaten, og slyng den tør.
  1. Fjern skindet fra pølserne, og steg dem i olien på en pande i et par minutter.
  1. Tilsæt asparges og spinat, og lad spinaten falde lige netop sammen.
  1. Bland æg med fløde, sennep, flagesalt og peber.
  1. Pak butterdejen ud, og rul den hen over en smurt tærteform.
  1. Træk forsigtigt bagepapiret af, og tryk dejen godt ned i formen, så den kommer op ad kanten.
  1. Fordel asparges, salsicca, spinat og optøede ærter på tærtebun den sammen med æggemassen.
  1. Vend forsigtigt rundt, så fyldet fordeler sig.
  1. Top med revet emmentaler, og bag tærten færdig i ovnen i ca. 20 min., til den er flot gylden.

Sprød salat med vinaigrette

  1. Skyl salaten, og slyng den tør.
  1. Rør eddike med honning, sennep og olivenolie til en vinaigrette, og vend med salaten.
  1. Riv parmesanost over.

Servering

  1. Servér tærten lun med sprød salat og baguette.