
Limfjordsøsters med smeltet rygeost og rå blomkål
Det her er en spektakulær forret og lad dig nu ikke afskrække af hverken østers eller frossen rygeost. Kombinationen er forrygende, og fremgangsmåden enkel.
AfSmeltet rygeost
rygeost 50 g
sødmælk 20 g
citronsaft
salt 1 knsp.
blomkål 1 stk.
vindruekerneolie 20 g
Østers
limfjordsøsters 4 stk., åbnede
Kom rygeost, mælk, citronsaft og salt i en skål, og rør sammen.
Læg et stykke bagepapir på et lille skærebræt eller lignende, der kan komme i fryseren.
Smør ostecremen ud på bagepapiret i et tyndt lag, og sæt det i fryseren i en times tid.
Skær blomkål i tynde skiver, og marinér dem i lidt olie, citronsaft og salt.
Hæld væden fra de fire østers i en helt lille gryde. Kog væden op, inden du nu lader de fire østers glide forsigtig ned i gryden og luner dem i yderst kort tid.
Udstik den frosne rygeost til cirkler med en udstikker eller et glas, og anret østersene med rygeost og blomkål som på billedet.
Servér straks.