Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Limfjordsøsters med smeltet rygeost og rå blomkål

Det her er en spektakulær forret – og lad dig nu ikke afskrække af hverken østers eller frossen rygeost. Kombinationen er forrygende, og fremgangsmåden enkel.

© Andreas Mikkel Hansen

Smeltet rygeost
rygeost 50 g
sødmælk 20 g
citronsaft
salt 1 knsp.

blomkål 1 stk.
vindruekerneolie 20 g

Østers
limfjordsøsters 4 stk., åbnede

Kom rygeost, mælk, citronsaft og salt i en skål, og rør sammen.

Læg et stykke bagepapir på et lille skærebræt eller lignende, der kan komme i fryseren.

Smør ostecremen ud på bagepapiret i et tyndt lag, og sæt det i fryseren i en times tid.

Skær blomkål i tynde skiver, og marinér dem i lidt olie, citronsaft og salt.

Hæld væden fra de fire østers i en helt lille gryde. Kog væden op, inden du nu lader de fire østers glide forsigtig ned i gryden og luner dem i yderst kort tid.

Udstik den frosne rygeost til cirkler med en udstikker eller et glas, og anret østersene med rygeost og blomkål som på billedet.

Servér straks.

Relaterede Artikler