© Andreas Mikkel Hansen

Limfjordsøsters med smeltet rygeost og rå blomkål

Det her er en spektakulær forret – og lad dig nu ikke afskrække af hverken østers eller frossen rygeost. Kombinationen er forrygende, og fremgangsmåden enkel.

Smeltet rygeost
rygeost 50 g
sødmælk 20 g
citronsaft
salt 1 knsp.

blomkål 1 stk.
vindruekerneolie 20 g

Østers
limfjordsøsters 4 stk., åbnede

Kom rygeost, mælk, citronsaft og salt i en skål, og rør sammen.

Læg et stykke bagepapir på et lille skærebræt eller lignende, der kan komme i fryseren.

Smør ostecremen ud på bagepapiret i et tyndt lag, og sæt det i fryseren i en times tid.

Skær blomkål i tynde skiver, og marinér dem i lidt olie, citronsaft og salt.

Hæld væden fra de fire østers i en helt lille gryde. Kog væden op, inden du nu lader de fire østers glide forsigtig ned i gryden og luner dem i yderst kort tid.

Udstik den frosne rygeost til cirkler med en udstikker eller et glas, og anret østersene med rygeost og blomkål som på billedet.

Servér straks.