Forret med crudo af hvid frisk
© Tia Borgsmidt

Er du fan af ceviche, skal du prøve denne italienske crudo med hvid fisk

Crudo består af rå, hvid fisk marineret i citron og olivenolie og er en let og lækker forret. Retten får lidt bitterhed fra radicchiosalaten, og både fennikel og agurk bidrager med sprødhed.

Crudo med hvid fisk

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 personer

Crudo

  • 200 g torskefilet (skal fryses og tøs op inden tilberedning)
  • ½ fennikel
  • ½ dl citronsaft
  • 1 spsk. olivenolie

Til servering

  • ½ agurk
  • ½ radicchio
  • ½ bakke karse
  • Flagesalt og peber

Sådan gør du

Crudo

  1. Skær fisken i små tern,ca. 1 x 1 cm, og kom den i en skål. Hæld citronsaft og olie over, og vend rundt.
  1. Lad fisken marinere et par timer.
  1. Skær top og bund af fennikel. Hak det grønne fra toppen, og skær fennikel i helt små tern.
  1. Vend fennikel og top med fisken.

Det grønne

  1. Skær agurk i tynde skiver, fx på et mandolinjern eller med en kartoffelskræller.
  1. Del salaten i blade, skyl, og slyng dem tørre.

Servering

Anret salatblade på tallerkener, og top med crudo. Pres væden fra inden. Pynt med karse og agurk. Krydr med flagesalt og peber.

LÆS OGSÅ