Opskrift på hotdog med friteret blæksprutte
© http://raavarecirkus.dk/

Opskrift på hotdog med friteret blæksprutte

Denne opskrift er inspireret af den kendte københavnske restaurant Foderbrættet, og du vil ikke fortryde, når du sætter tænderne i.

Hotdog med friteret blæksprutte

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 personer

Ingredienser

  • 2 hotdogbrød
  • 1 mellemstor ti-armet blæksprutte
  • 2 dl panko rasp
  • 2 æg
  • Mel
  • Olie til fritering
  • 2 dl hjemmerørt mayonnaise
  • 1 spsk. hakket kapers
  • 1 spsk. finthakket løg
  • 2 spsk. finthakket syltet drueagurk
  • ½ portobellosvamp
  • 1 tsk. karry
  • 1 tsk. gurkemeje
  • 1 finsnittet rødløg
  • Salt og peber
  • 1 håndfuld koriander

Sådan gør du:

  • Vi starter med den hjemmelavede remoulade. Hak portebellosvampen fint, og kom det på en tør og varm pande. Rist svampene indtil væsken er fordampet. Tag panden af varmen og lad det afkøle. Tag herefter en skål, og kom mayonnaise, kapers, løg, styltede agurker, karry, gurkemeje, de afkølede svampe, salt og peber i, og rør forsigtigt rundt. Stil remouladen på køl indtil servering.
  • Sørg for at blæksprutten er blevet godt renset – spørg eventuelt din fiskehandler. Der skal ikke være noget skelet eller skin tilbage – og ellers skal det gnuppes af.
  • Fjern først finnerne og tentaklerne – disse kan bruges som snack. De skal blot friteres sammen med blæksprutten.
  • Skær blækspruttekroppen på langs, så du får to dele. Rul stykkerne til to pølser og forsegl med kødnåle. Vend pølserne i mel, mælk, pisket æg og panko rasp.
  • Kom olie i en stor gryde og varm op til 170 garder. Kom blæksprutterne i olien og friter indtil de er gyldne (ca. 3-4- minutter). Fjern kødnålene og kom pølserne i lune hotdogsbrød, og top med remoulade, rødløg og koriander.

Servér hotdogs sammen med forfriskende Cranberry Caipirinha.