Opskrift på italiensk pinsa
© Stine Christiansen

Nem, italiensk pinsa med med langtidsbagt peberfrugt, tomat og stracciatella

En pinsa er en lille type pizza fra Rom, der er kendt for sin luftige og sprøde bund. Lav den selv, eller find en i dit supermarked, lun den i ovnen, og servér med bagte pebre og tomater på en bund af stracciatella.

Pinsa med med langtidsbagt peberfrugt, tomat og stracciatella

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 stykker

  • 2 små snackpeberfrugter
  • 2 små tomater
  • ½ fed hakket hvidløg
  • 1 kviste timian
  • Lidt basilikumblade
  • ⅓ dl olivenolie
  • Salt og peber
  • stor pinsa
  • 41 g stracciatella eller burrata
  • Basilikumolie

Sådan gør du

  1. Halvér peberfrugterne og tomaterne, og vend dem i en blanding af hvidløg, timianblade, hakket basilikum samt olivenolie.
  1. Bred grøntsagerne ud på en bageplade, krydr med salt og peber, og bag dem gerne dagen før ved 125° i 2 timer.
  1. Lun pinsaen lige inden servering som anvist, og lun samtidig grøntsagerne.
  1. Smør pinsaen med stracciatella, og kom de langtidsbagte grøntsager oven på.
  1. Dryp med lidt basilikumolie, og servér.

LÆS OGSÅ