© Foto og styling: Stine Christiansen

Pinsa med burrata, lufttørret skinke og vindruer

En form for pizza, kaldet pinsa, får her topping af burrata, lufttørret skinke og vindruer.

Sprød pinsa med cremet ost, lufttørret skinke og vindruer

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 pinsa

  • 2 stk. pinsa a 250 g (købt færdiglavet)
  • 2 burrata, 125 g drænet vægt
  • 10 skiver lufttørret skinke
  • 300 g små stenfri grønne og blå vindruer
  • 2 spsk. olivenolie
  • 2 spsk. citronsaft
  • Revet citronskal fra 1⁄4 citron
  • 4 spsk. ristede pinjekerner
  • 2 håndfuld mynte

Sådan gør du

  1. Bag pinsaen som anvist på emballagen. Du kan evt. grille den et par minutter på begge sider, så den er varm og sprød.
  1. Tag burrataen op af lagen, dryp af, og riv den i stykker hen over pinsaen.
  1. Kom skinken oven på, og top med druer vendt i olivenolie, citronsaft og lidt revet citronskal.
  1. Pynt med pinjekerner og masser af mynte, og servér straks.

Du kan sagtens selv lave pinsa. Lav en pizzadej på surdej dagen i forvejen, og form/træk dejen til en oval pizza uden at presse luften ud af dejen. Bag den i en rygende varm ovn ved 250°, til den er sprød og gylden.