Fladbrød med falafler og ærtehummus

Mellemøsten møder Danmark i denne nemme hverdagsret.

Mellemøsten møder Danmark med disse fladbrød toppet med falafler og frisk ærtehummus. Keramiktallerkenerne er fra Ro Collection.

© Foto: Tia Borgsmidt, Styling: Lone Kjær

Fladbrød med falafler, ærtehummus og sprød salat

4 personer

Det skal du bruge:

Ærtehummus

  • 200 g frosne ærter
  • 1 fed hvidløg
  • 2 spsk. tahin
  • Saft af 1 citron
  • ½ dl olivenolie
  • ½ dl vand
  • Flagesalt og peber

Fladbrød med falafler

  • 1 pakke falafler fra frost
  • 1 dl frosne granatæblekerner
  • 1 salathoved, fx frisésalat
  • 2 avocadoer
  • 4 arabiske fladbrød (kan erstattes af tortillaer)
  • Lidt friske krydderurter, fx basilikum, persille eller koriander
  • Flagesalt og peber

Sådan gør du:

Ærtehummus

  1. Hæld kogende vand over ærterne, så de tør op, og afdryp.
  2. Kom dem i en foodprocessor sammen med presset hvidløg, tahin, citronsaft og olie.
  3. Blend, og spæd gradvist til med vand, indtil du har en hummuslignende konsistens.
  4. Smag til med flagesalt og peber.

Fladbrød med falafler

  1. Kom falaflerne i et ovnfast fad, og lun dem som angivet på emballagen.
  2. Optø granatæblekernerne.
  3. Skyl salaten, og slyng den tør. Skær avocado i lameller.
  4. Lun fladbrødene, og top med salat, avocado, ærtehummus, falafler, granatæblekerner og krydderurter.
  5. Krydr med flagesalt og peber