Hovedret Fladbrød med falafler og ærtehummus Mellemøsten møder Danmark i denne nemme hverdagsret. Af Lone Kjær — 20. oktober 2020 hverdagsmad Mellemøsten møder Danmark med disse fladbrød toppet med falafler og frisk ærtehummus. Keramiktallerkenerne er fra Ro Collection. © Foto: Tia Borgsmidt, Styling: Lone Kjær Fladbrød med falafler, ærtehummus og sprød salat 4 personer Det skal du bruge: Ærtehummus 200 g frosne ærter 1 fed hvidløg 2 spsk. tahin Saft af 1 citron ½ dl olivenolie ½ dl vand Flagesalt og peber Fladbrød med falafler 1 pakke falafler fra frost 1 dl frosne granatæblekerner 1 salathoved, fx frisésalat 2 avocadoer 4 arabiske fladbrød (kan erstattes af tortillaer) Lidt friske krydderurter, fx basilikum, persille eller koriander Flagesalt og peber Sådan gør du: Ærtehummus Hæld kogende vand over ærterne, så de tør op, og afdryp. Kom dem i en foodprocessor sammen med presset hvidløg, tahin, citronsaft og olie. Blend, og spæd gradvist til med vand, indtil du har en hummuslignende konsistens. Smag til med flagesalt og peber. Fladbrød med falafler Kom falaflerne i et ovnfast fad, og lun dem som angivet på emballagen. Optø granatæblekernerne. Skyl salaten, og slyng den tør. Skær avocado i lameller. Lun fladbrødene, og top med salat, avocado, ærtehummus, falafler, granatæblekerner og krydderurter. Krydr med flagesalt og peber Relateret Julemad Opskrift på appelsinkage med vaniljesyltede klementiner Hovedret Opskrift på onepot-pasta med rejer og ricotta lavet i airfryer Hovedret Opskrift på asiatisk tomatsuppe med spicy peber-frugtsalsa Hovedret Mexibowl med bønner, æg og spicy hummus Hovedret Nem hverdagsret: Grøn fritatta mexi-style Hovedret Opskrift på poulet chasseur: Fransk simreret med kylling i hvidvin, svampe og urter