Hovedret Fladbrød med falafler og ærtehummus Mellemøsten møder Danmark i denne nemme hverdagsret. Af Lone Kjær — 20. oktober 2020 #hverdagsmad Mellemøsten møder Danmark med disse fladbrød toppet med falafler og frisk ærtehummus. Keramiktallerkenerne er fra Ro Collection. © Foto: Tia Borgsmidt, Styling: Lone Kjær Fladbrød med falafler, ærtehummus og sprød salat 4 personer Det skal du bruge: Ærtehummus 200 g frosne ærter 1 fed hvidløg 2 spsk. tahin Saft af 1 citron ½ dl olivenolie ½ dl vand Flagesalt og peber Fladbrød med falafler 1 pakke falafler fra frost 1 dl frosne granatæblekerner 1 salathoved, fx frisésalat 2 avocadoer 4 arabiske fladbrød (kan erstattes af tortillaer) Lidt friske krydderurter, fx basilikum, persille eller koriander Flagesalt og peber Sådan gør du: Ærtehummus Hæld kogende vand over ærterne, så de tør op, og afdryp. Kom dem i en foodprocessor sammen med presset hvidløg, tahin, citronsaft og olie. Blend, og spæd gradvist til med vand, indtil du har en hummuslignende konsistens. Smag til med flagesalt og peber. Fladbrød med falafler Kom falaflerne i et ovnfast fad, og lun dem som angivet på emballagen. Optø granatæblekernerne. Skyl salaten, og slyng den tør. Skær avocado i lameller. Lun fladbrødene, og top med salat, avocado, ærtehummus, falafler, granatæblekerner og krydderurter. Krydr med flagesalt og peber Relateret Hovedret Salat af jordskokker, avokado og stenbiderrogn Tilbehør Grøn salat med sursød kærnemælksdressing Tilbehør Salat med burrata, jordbær, oliven og croutoner Hovedret Salat af søde kartofler med avocado og misodressing Forret Stegte blæksprutter med citronmayonnaise og sprød salat med vinaigrette Opskrifter Salat med røget sild og pocheret æg