Grillede Auberginer
© Tia Borgsmidt

Grillede auberginer med løg, bulgur, feta og hindbær

Den fyldige salat med grillede auberginer, løg og masser af sommersmag er lækkert tilbehør til grillmad, men salaten er også dejlig mættende og kan fint serveres solo.

Grillede auberginer med løg, bulgur, feta og hindbær

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 personer

Bulgur

  • 50 g fuldkornsbulgur
  • ½ bundt koriander
  • 50 g fetaost eller salattern
  • 100 g hindbær

Grillede auberginer og løg

  • 1 store auberginer
  • 1 store rødløg
  • 1 spsk. olivenolie
  • flagesalt og peber

Citronvinaigrette

  • ½ stor citron (saften)
  • 1½ spsk. olivenolie
  • ½ tsk. dijonsennep
  • ½ tsk. flydende honning

Sådan gør du

Bulgur

  1. Kog bulgur som angivet på emballagen, og afkøl.
  1. Skyl og hak koriander.
  1. Gem lidt til pynt.
  1. Smuldr fetaosten.
  1. Skyl hindbær rene, og tør dem forsigtigt.

Grillede auberginer

  1. Halvér auberginerne, og skær små snit på tværs i skærefladen.
  1. Pil og halvér løgene.
  1. Pensl auberginer og løg med olivenolie.
  1. Krydr med flagesalt og peber.
  1. Grill auberginer og løg indirekte med skærefladen nedad i ca. 15 min., til de er gyldne og møre.
  1. Pil derefter løgene lidt fra hinanden.

Citronvinagrette

  1. Rør ingredienserne sammen.

Servering

  1. Vend bulgur med koriander og feta, og servér med auberginer, løg og hindbær.
  1. Dryp dressingen over, og top med koriander.

Er du ikke vild med koriander, så brug basilikum eller persille i stedet.