Asiatisk rissalat med kylling og rosenkål

Fyldig hverdagssalat, der smager vidunderligt og eksotisk af fremmede himmelstrøg.

4 personer

Sort fuldkornsris 150 g
Kyllingebryst 400-500 g uden skind og ben
Bouillon en smule
Rosenkål 200 g
Avokado 2 stk.
Citron 1/2 stk., saft heraf
Forårslæg 1 bundt
Frisk koriander 1 lille bundt

Asiatisk dressing

Rød chili 1 stik.
Lime 1 stk., saft heraf
Sojasauce 1 spsk.
Friskrevet ingefær 1 spsk.
Sesamolie 2 spsk.
Flydende honning 1 tsk.

  • Skyl risene, og kog som angivet på emballagen. Lad risen dryppe godt af.
  • Kog kyllingen i vand tilsat lidt bouillom i ca. 20 min., og findel derefter kødet.
  • Skær stok og de yderste blade af rosenkålene, hvalvér og snit fint. Kog i 1 min., og afdryp.
  • Halver avokadoerne, fjern stenene, skær i skiver, og dryp med citronsaft.
  • Snit forårsløg, og gem til senere.
  • Hak koriander. Flæk chilien, skrab kernerne ud, hak den fint og rør med limesaft, sojesauce, ingefær, sesamolie og honning.
  • Vend ris med kylling, rosenkål, advokado og koriander, og dryp dressing over. Smag salaten til med sesamolie og peber, og top med forårsløg.
  • Servér med groft brød.