Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Asiatisk rissalat med kylling og rosenkål

Fyldig hverdagssalat, der smager vidunderligt og eksotisk af fremmede himmelstrøg.

4 personer

Sort fuldkornsris 150 g
Kyllingebryst 400-500 g uden skind og ben
Bouillon en smule
Rosenkål 200 g
Avokado 2 stk.
Citron 1/2 stk., saft heraf
Forårslæg 1 bundt
Frisk koriander 1 lille bundt

Asiatisk dressing

Rød chili 1 stik.
Lime 1 stk., saft heraf
Sojasauce 1 spsk.
Friskrevet ingefær 1 spsk.
Sesamolie 2 spsk.
Flydende honning 1 tsk.

  • Skyl risene, og kog som angivet på emballagen. Lad risen dryppe godt af.
  • Kog kyllingen i vand tilsat lidt bouillom i ca. 20 min., og findel derefter kødet.
  • Skær stok og de yderste blade af rosenkålene, hvalvér og snit fint. Kog i 1 min., og afdryp.
  • Halver avokadoerne, fjern stenene, skær i skiver, og dryp med citronsaft.
  • Snit forårsløg, og gem til senere.
  • Hak koriander. Flæk chilien, skrab kernerne ud, hak den fint og rør med limesaft, sojesauce, ingefær, sesamolie og honning.
  • Vend ris med kylling, rosenkål, advokado og koriander, og dryp dressing over. Smag salaten til med sesamolie og peber, og top med forårsløg.
  • Servér med groft brød.

Relaterede Artikler