Asiatisk rissalat med kylling og rosenkål
Fyldig hverdagssalat, der smager vidunderligt og eksotisk af fremmede himmelstrøg.
Af — 20. november 20144 personer
Sort fuldkornsris 150 g
Kyllingebryst 400-500 g uden skind og ben
Bouillon en smule
Rosenkål 200 g
Avokado 2 stk.
Citron 1/2 stk., saft heraf
Forårslæg 1 bundt
Frisk koriander 1 lille bundt
Asiatisk dressing
Rød chili 1 stik.
Lime 1 stk., saft heraf
Sojasauce 1 spsk.
Friskrevet ingefær 1 spsk.
Sesamolie 2 spsk.
Flydende honning 1 tsk.
- Skyl risene, og kog som angivet på emballagen. Lad risen dryppe godt af.
- Kog kyllingen i vand tilsat lidt bouillom i ca. 20 min., og findel derefter kødet.
- Skær stok og de yderste blade af rosenkålene, hvalvér og snit fint. Kog i 1 min., og afdryp.
- Halver avokadoerne, fjern stenene, skær i skiver, og dryp med citronsaft.
- Snit forårsløg, og gem til senere.
- Hak koriander. Flæk chilien, skrab kernerne ud, hak den fint og rør med limesaft, sojesauce, ingefær, sesamolie og honning.
- Vend ris med kylling, rosenkål, advokado og koriander, og dryp dressing over. Smag salaten til med sesamolie og peber, og top med forårsløg.
- Servér med groft brød.