Marokkansk lam med couscous

Varm og vinterlig lammegryde fuld af smag.

© Anders Schønnemann

En krydret simreret med mynte, persille og paprika.

Opskrift til 4 personer lammekølle 1 kg, skåret i 4-5 cm store tern citron 1 stk., saften herfra løg 2 stk. hvidløg 2 fed olivenolie 4 spsk. paprika 2 tsk. harissa (chilipasta) 1 tsk. gulerødder 6 stk. bredbladet persille en håndfuld mynte en håndfuld couscous 3-4 dl salt

Sæt ovnen på 200°.

Find en ildfast form eller mindre bradepande (maks. 30 × 30 cm) med høj kant frem.Pres citronsaften heri. Riv nu løg og hvidløg heri.

Kom olie, paprika, harissa og lidt salt ved, og vend det hele sammen. Kom kødet i, og vend rundt.

Skræl gulerødderne, og skær dem i skrå skiver. Skyl og hak urterne groft.

Vend kødet med gulerødder og urter.

Dæk formen med alufolie, og stil den i ovnen.

Efter ca. 1 time er kødet mørt og godt. Hvis ikke, giver du det et kvarter mere.

Damp couscousen efter anvisning på pakken.

Servér lammet rygende varmt med couscous til.

Tallerken fra Rikke Jakobsen

Relaterede Artikler