Oksespidsbryst med citron og rosmarin samt kartofler og smørvendte blade

Vi braiserer kødet mørt i ovnen, efter vi har masseret det grundigt med de klassiske italienske krydderier. Det skal godt nok have to og en halv time, men så kvitterer det til gengæld med den herligste smag og smørbløde konsistens.

Oksespidsbryst med citron og rosmarin samt kartofler og smørvendte blade

© Anders Schønnemann

Smørblød oksespidsbryst

Oksespidsbryst er back in style. Tidligere var det en klassisker - tilbage i de hjemmegående husmødres tid. Det var dengang slow cooking var en selvfølge. Der var tid til det, og tidens tunge komfurer var som skabt til langtidsstegning. Nu har en ny generation opdaget langtidsstegningens lyksaligheder. Det sker med vacuumpakket _sous vide _teknologi og andre avancerede krumspring.

Men den samme effekt kan opnås med god gammeldags braisering af af et oksespidsbryst som dette efter 2 1/2 time i ovnen. Stegen bliver så mør, at den kan spises med ske.

Braiseret oksespidsbryst med citron og rosmarin

Opskrift til 4 personer

Oksespidsbryst 1 stykke på ca. 1,5 kg – eller to mindre stykker hvidløg 1 fed salt og peber rosmarin 5 stilke citron 1 stk., økologisk hvidvin 2 dl oksebouillon 3 dl aspargeskartofler 1 kg romainesalat 2 stk. spinat 200 g smør 25-50 g

Sæt ovnen på 175°.

Gnid kødet med hvidløg, og krydr med salt og peber. Knus rosmarin let i din hånd, og gnid kødet godt på begge sider med rosmarin og revet citronskal.

Læg kødet i en smurt ildfast form. Kom vin og bouillon i bunden, og dæk med alufolie. Stil formen i ovnen. Lad kødet braisere i ca. 2 ½ time.

Læg kartoflerne i en bradepande, og vend med lidt olie. Bag kartoflerne møre i ovnen sammen med kødet i ca. 45 min.

Skyl salat og spinat, men bland dem ikke.

Kom 4 spiseskeer vand og smørret på en stor pande. Lad smørret smelte, og kom nu romainesalatblade på panden, og vend rundt i 1 minut. Smag til med citronsaft.

Vend spinaten med romainesalat, og hæld op på et fad.

Hæld skyen fra fadet med kødet op i en lille kande.

Skær oksespidsbrystet i skiver, og servér med de grønne blade, kartofler og sky.

Relaterede Artikler