Bløde tacos med braiserede oksekæber, syltede rødløg og hjemmelavet salsa.
© Anders Schønnemann

Soft tacos med braiserede oksekæber

Simreret serveret i bløde tacos med masser af lækkerier. Det er uformelt, virkelig velsmagende og skal nydes med en kold øl.

Opskrift på bløde tacos med braiserede oksekæber

Til 4-6 personer

### Braiserde oksekæber løg 2 stk. hvidløg 2 fed gulerod 1 stk. olivenolie til stegning oksekæber 4 stk. oregano 1 tsk. paprika 1 tsk. chipotle 2 tsk. spidskommen 2 tsk. tomatpure 1 spsk. mørk øl 5 dl oksefond 2 dl sorte bønner 1 dåse
### Syltede rødløg rødløg 1 stk. eddike 1 dl rørsukker 1 dl ### Koriandersalsa koriander 1 bundt hvidløg 2 fed lime 2 stk. cremefraiche 18% 2 dl bløde tacos eller tortillaer ca. 16 stk. ### Sådan gør du (braiserede oksekæber) • Hak løgene. Pres hvidløgene. Skær gulerod i små tern. • Varm lidt af olien i en stor ovnfast gryde. Brun oksekæberne godt, og sæt til side. Svits løg, hvidløg og gulerod et par minutter sammen med krydderierne. • Tilsæt tomatpure, øl og fond, og kom de brunede kæber tilbage i gryden. Bring i kog, og læg låg på gryden. Sæt gryden i ovnen ved 150 grader, og lad kødet stege i ca. 3 timer. • Afdryp og skyl bønnerne, og kom dem i gryden til kødet. Lad dem stege med de sidste 15 min. Vend godt rundt, og smag til med salt og peber. ### Sådan gør du (syltede rødløg) • Skær løget i tynde både. Kom løg, eddike og sukker i en gryde, og kog op, til sukkeret er opløst. Tag gryden af varmen, og lad løgene afkøle i lagen. ### Sådan gør du (koriandersalsa) • Hak koriander, og vend med presset hvidløg og limeskal. • Lun de bløde tacos og servér med oksekæber, syltet løg, koriandersalsa og cremefraiche. TIP Hvis du vil lave hjemmelavede tacos, så kræver det masa harina – mexicansk majsmel – og en tortillapresser. Du kan bestille begge dele hos chilihouse.dk.