Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

13 alternativer til julens risalamande

Er du træt af den klassiske risalamande, eller vil du bare gerne eksperimentere lidt med juledesserten? Så se med her, hvor vi har samlet 13 alternativer.

dessert med kastanje

© Ulf Svane

Kastanjeis med karamelliserede mandler

Lav denne lækre isdessert som den perfekte afslutning på en god aften. En hjemmelavet kastanjeis som er anderledes, velsmagende og knasende lækker. Find opskriften her.

valnøddemarengs

© Anders Schønnemann

Valnøddemarengs med syltede blommer og kanel-mascarpone

Hvem elsker ikke marengs? Server en anderledes dessert, der stadig har sine vinter- og juleelementer. En sprød valnøddemarengs med syltede blommer og en cremet kanel-mascarpone. Find opskriften her.

klassisk risalamande med havtornsirup i højt glas

© Stine Christiansen/Skovdal Nordic

Havntornsirup med lakrids og hvid chokolade

Hvis du ikke ønsker at eksperimentere med en hel ny dessert, kan du blot udskifte toppingen. Prøv denne lækre havtornsirup med lakrids og revet hvid chokolade. Find opskriften her.

risalamande kirsebærtrifli dessert i glas

© Stine Christiansen/Skovdal Nordic

Amarena kirsebærtrifli med kirsebærlikør og chokolade

Imponér dine gæster med denne lækkerhed af en trifli, fyldt med smag. Den indeholder både klassiske Amarena kirsebær, kirsebærlikør og chokolade som giver desserten lidt kant. Find opskriften her.

appelsinfromage

© Ulf Svane

Appelsinfromage

En skøn appelsinfromage som et forfriskende alternativ til den søde juledessert. Find opskriften her.

cheesecake med tiramisu og kirsebær dessert

© Anders Schønnemann

Cheesecake a la tiramisu med kirsebær

Denne cheesecake minder om den italienske dessertklassiker med sin fløjlsbløde ostecreme, ladyfingers og pikante kaffesmag. Servér kagen med søde amarena-kirsebær. Find opskriften her.

julekage med portvinsrosiner og mandler

© Anders Schønnemann

Blød julekage med portvinsrosiner

I juletiden er der næsten altid lidt rester tilbage i flaskerne. I stedet for at hælde resten af portvinen ud, så brug det til at marinerer rosiner. Denne bløde og brunkage-agtigt krydrede kage er fyldt med portvinsmarinerede rosiner. Find opskriften her.

chokoladekage dessert

© Anders Schønnemann

Julekage som juledessert

Hvis du er træt af den helt klassiske risalamande, så prøv denne julekage. Den har en skøn smag af jul med en four-spice-blanding og chokoladeganache. Find opskriften her.

risalamande med syltede granatæbler

© Anders Schønnemann

Risalamande med syltede granatæbler

Hvis du gerne vil eksperimentere med den klassiske risalamande, så prøv denne version med syltede granatæbler, der smager fantastisk. Find opskriften her.

nøddetærte med mazarin og karamel

© Foto: Tia Borgsmidt, Styling: Lone Kjær

Nøddetærte med mazarin og karamel

En lækker og dekorativ tærte - perfekt til julens sammenkomster. En ren gave til ganen med en sprød mørdej der danner bunden, en dejlig mazarin og sød nøddekaramel. Find opskriften her.

risalamande med tranebærsauce

© Foto: Tia Borgsmidt, Styling: Lone Kjær

Risalamande med tranebærsauce

Udfordrer dine gæster med den klassiske juledessert, risalamande, i en mere moderne version. Denne risalamande er nemlig med fuldkornsris, som giver lidt mere bid til desserten og en sød, krydret tranebærsauce på toppen. Find opskriften her.

cheesecake med brunkage bund og juletræs brunkager pynt

© Stine Christiansen

Brunkage-cheesecake med havtorn & kageskov

Cheesecake er altid en god idé! Imponér dine gæster med denne lækre jule-ostekage. Her er bunden lavet af knuste brunkager og med syrlig havtornetop. Pynten er en skov bagt af brunkagedej. Find opskriften her.

risalamande i mandelkræmmerhuse

© Foto: Tia Borgsmidt, Styling: Lone Kjær

risalamande i mandelkræmmerhuse

© Foto: Tia Borgsmidt, Styling: Lone Kjær

Risalamande i mandelkræmmerhuse

Her serveres den traditionelle risdessert i gammeldags kræmmerhuse med kirsebærsauce til. En anderledes og sjov måde at finde mandlen på. Find opskriften her.

Relaterede Artikler