Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Moderne jul i historiske rammer

Nina Kudsk har en passion for indretning, og det kan ses i hendes og familiens hjem nord for København. Julen er mere end velkommen med dens velsignede bud.

© Martin Sølyst og Erik Bjørn

Smukt placeret ved en rislende kanal nord for København ligger denne gennemførte perle af et hjem. Ifølge det historiske rygte var det Svend Gønges mænd, der i 1700-tallet gravede kanalen ud, og huset rummer lige så mange historiske referencer.

Det er skønt at skue på dets kampestensgrund med bindingsværk og gamle forvitrede træer i haven. I dag står det – efter en gennemgribende renovering – som en moderne bolig med smukke arkitektoniske løsninger, der med stor forsigtighed er tilføjet de gamle bygninger.

Da BO BEDRE er på besøg ligger huset pakket helt ind i nyfalden sne. Julestemningen ligger lige til højrebenet – men den bliver kun sparket afsted i en vis grad:

– Selv om rammerne her er romantiske, er min tilgang til julen egentlig pragmatisk og mere farvet af min glæde ved at forme og dekorere mit hjem, end den er styret af traditioner og faste regelsæt, for-klarer Nina Kudsk.

Hun bor i huset med sin familie, der udover hende selv består af hendes mand, Brian Kudsk, direktør i et kapitalforvaltningsselskab, og børnene, Julie på 17 og Oliver på 15 år. Nina Kudsk selv er indretningsarkitekt og selvstændig med firmaet NK Indretning.

Julen hos familien Kudsk indledes første søndag i advent, hvor Nina Kudsk samler veninderne og deres børn til en hyggelig klippe/klistre-dag. Alle laver pynt, og i år har Nina Kudsk lavet en smuk kræmmerhusform, der, klippet i tapet, giver et grafisk og smukt udtryk, som passer til det minimalistiske cedertræ.

– Vi har ofte hentet vores træ i skoven og brugt en dag på at fælde det og hygge med børn og venner, men i år skal vi holde jul i Frankrig og har i stedet valgt et mindre træ, der til gengæld kommer til at stå i hele december måned.

Og som før nævnt, så føler Nina Kudsk sig i det hele taget ikke særligt fanget af traditioner. Det er andre ting, der gør jul til jul for hende.

– For mig er julen en hyggelig og varm anledning til at være mere sammen i vores hjem. På mange måder betyder traditionerne ikke så meget. Jeg synes, at det vigtige er samværet og roen, der sænker sig.

Sidste år var hektisk med en del arbejde, og egentlig havde jeg besluttet, at jeg i år ville lave noget hyggeligt hver dag i december. Det holder ikke helt, men jeg har bestemt mig til, at det ikke gør noget, da hele ideen netop er at hygge sig sammen og koble fra uden at være bundet op af at skulle præstere en hel masse.

© Martin Sølyst og Erik Bjørn

Vinterstuen her er bygget på huset for syv år siden. Nina Kudsk ønskede sig lys og mere plads. Rummet er konstrueret med en fast muret rå væg langs husets østside og bliver på den måde integreret i det oprindelige hus. Sofaen er fra Erik Jørgensen og lavet på mål, og betonbordet er af Morten Voss. Juletræet, der i år er et lille cedertræ, spiller grafisk op til det neonfarvede maleri af Catrine Raben Davidsen, som Nina Kudsk har købt gennem Gallery Martin Asbæk.

© Martin Sølyst og Erik Bjørn

Nina Kudsk har en passion for indretning, der – udover at lægge grund til hendes arbejdsliv som indretningsarkitekt – også er hendes hobby, hvilket tydeligt ses i hjemmet.

© Martin Sølyst og Erik Bjørn

Indretningen i det hyggelige hus er generelt kendetegnet ved stramme linjer, brudt af farverige input – i form af kunst på væggene – og kontraster i byggematerialerne. Mange steder ses helt hvide glatte vægge, brudt af råt ubearbejdet gammelt træ fra loftbjælker, fx ved brændeovnen her i spisestuen.

© Martin Sølyst og Erik Bjørn

Køkkenet er tegnet af Nina Kudsk selv og er produceret af Køkkensnedkeren. Det er kendetegnet ved de stramme linjer og geometriske former. Julen er bragt ind i rummet ved små detaljer, som røde grene i en vase og en enkel dekoration på bordet. Selv om man tydeligt mærker julestemningen i hjemmet, er pynten faktisk generelt sparsom og mest lavet som input med dekorative pakker, et smukt pyntet julebord og røde grene, der i skulpturelle vaser fanger farver fra kunst og tilbehør.

© Martin Sølyst og Erik Bjørn

En smuk gren i en stor vase skaber en grafisk opstilling i køkkenet. Den store vase er fra Bali og købt ved House of Trends ligesom skindet.

© Martin Sølyst og Erik Bjørn

Et groft træfad fra Choff Design danner bund til en naturudsmykning, der er en flot kontrast til køkkenets stringente former og det enkle farvesprog.

© Martin Sølyst og Erik Bjørn

Soveværelset er smukt i al sin enkelthed I åbningen ud mod påklædningsrummet anes den gamle spidse form af taget, inden der blev sat kviste i byggeriet. Tæppet og puderne er fra Hay, mens lampen er af Tom Dixon. Den gule stol er fra Gubi Design, og billedet over den er af Jacquel Olivar og er købt hos Sacre Coeur.

© Martin Sølyst og Erik Bjørn

Entréen er opdateret med smukt stribet tapet fra Tapetshop.dk. Den rustikke bænk er lavet på bestilling af egetræ og beton og kan fås ved kontakt til NK Indretning. Bemærk de kraftige hvidpigmenterede planker, der går igennem begge rum uden brud og dermed skaber flow og sammenhæng. De er fra Dinesen.

© Martin Sølyst og Erik Bjørn

Nina Kudsk har tegnet badeværelset der står med smukke mørke gulvfliser fra Odorico, elementer i sortbejdset ask og en helt hvid corianbordplade.

Håndplukket til dig