© Foto: Lene Samsø

Som en hyldest til Grønlands storslåede natur er guldsmedens julebord komplet med isbjerg

Guldsmed Bodil Binners festbord er som et magisk eventyr af sne, iskrystaller, himmel og hav. Bodil, som har en forkærlighed for Grønland og de rå rubiner, der funkler fra klipperne, dækker op til gæster midt i sit elegante, arbejdende værksted og showroom ved Kongens Have i København. Hun har skabt et smukt, arktisk festbord med dalende snefnug af brudeslør og et knejsende isbjerg som det krystalklare fokuspunkt.

Som en hyldest til den storslåede grønlandske natur, der byder på imponerende isbjerge, majestætiske fjelde og snekrystaller i den arktiske luft, har Bodil Binner dækket sit festbord til højtidens gæster. Med et isbjerg i miniformat på midten af det dækkede bord og med et loft af talrige, svævende “snefnug” er stemningen til en magisk middag slået an.

– Når jeg arbejder med grønlandske materialer i mit brand Greenland Rocks, er Grønlands natur noget af det mest inspirerende, og derfor er det naturligt for mig at prøve at fange den arktiske ånd og fortolke den i min borddækning. Jeg synes, det er kreativt udfordrende at tænke de store grønlandske linjer ind og lade dem udspille sig i miniformat på mit bord, forklarer hun.

LÆS OGSÅ

Med et isbjerg til bords

Bodil har dækket op uden dug og direkte på spisebordet af træplanker for at skabe en rå kontrast til det delikate krystaltema.

Glassene er meget passende de mundblæste Regina-glas fra Holmegaard, som oprindelig blev designet i anledning af dronning Margrethe og prins Henriks sølvbryllup.

– Jeg kan godt lide at føre en tematisk tråd gennem hele bordet. Den store isskulptur i midten er et vildt blikfang, og rundtomkring isbjerget har jeg imiteret iskrystaller i papirklip, fortæller Bodil.

Detaljegraden på det dækkede bord er høj, og man kan gå på opdagelse i de små elementer. Bodil har klippet bordkort ud i karton og fastgjort dem i holdere til julelys.

Lyseholderne er et design af en herrnhuterstjerne, som Bodil laver for Brødremenigheden i Christiansfeld. Hver gæst får en absint serveret i et krystalglas med en sukkerknald på en “hulske”, som Bodil har lavet i sølv, og også de portionsanrettede kaviar i dåse serveret på is og med blinis udskåret som en iskrystal fanger øjet.

I glasset er der champagne, sukkerknalden bliver gennemvædet af absint, og derefter sættes der ild til toppen, der flammer op som det smukkeste nordlys. Som en portal af dalende snefnug svæver bundter af hvide brudeslør over det glimtende bord og er med til at forstærke illusionen om et lille stykke arktisk landskab.

LÆS OGSÅ