Her er de 13 bedste opskrifter på julesmåkager

Ingen jul uden en masse skønne julesmåkager!

Julen er tid til hjemmebag

...Masser af hjemmebag. Mange bager hvert år de samme julesmåkager, men måske er der plads til en ny favorit i dit repertoire? Vi har samlet vores 13 bedste opskrifter på julesmåkager, og hvis ikke du er den modige type, kan du jo altid holde dig til klassikerne. God bagelyst!

© Pia Enghild

Klejner

Klejner er og bliver en af vores favorit julesmåkager, og det viser sig faktiske også, at det muligvis er en af de ældste småkager. Klejner kan nemlig spores helt tilbage til middelalderen. Tilberedningsmetoden afslører også noget om klejnernes alder. De koges i fedt, og kan dermed laves i et køkken uden ovn.

Den næstældste julesmåkage er pebernødden, som også er elsket af mange. I gamle dage bagte man pebernødder uden hjortetaksalt, og derfor var de stort set lige så hårde, som rigtige nødder.

Denne opskrift er på helt klassiske klejner med kardemomme og citron.

© Anders Schønnemann

Saltede nøddebrød med chokolade

Disse nøddebrød er et bud på en ny og anderledes julesmåkage. De mikser de salte med det søde, og det er altid lækkert.

© Frederikke Heiberg

Krydrede julesmåkager

I denne opskrift kombineres citron, kanel, hvid chokolade og frisk ingefær. Alt i alt giver det en skøn og sprød småkage.

© Frederikke Heiberg

Diamanter

Her får du en opskrift på småkager, der kombinerer kanel og chokolade. En ret skøn kombination skulle vi hilse at sige.

© Ulf Svane

Financiers med æble

Prøv disse lækre og nemme julesmåkager, der kombinerer sødmen fra marcipanen med syrligheden fra æblerne.

© Anders Schønnemann

3 slags julesmåkager

Vi gør det ekstra nemt at få lækre godter på bordet. Vi bruger nemlig den samme grunddej til alle tre småkager. Se mere her.

© Anders Schønnemann

Fyldige brunkager

Endnu en klassiker, når det gælder julesmåkager. Ligesom med klejnerne er der noget, der tyder på, at brunkager har en tilknytning til middelalderen. Blandt andet fordi, at de krydderier, man bruger til brunkager, var meget populær i middelalderen. Der fandtes også dengang en peberkage, der muligvis kan have lignet brunkagen.

Disse brunkager er fyldt med blandt andet mandler og sukat, som gør dem dejligt fyldige.

Nøddekager

En opskrift på nemme julesmåkager til en hyggelig stund med familien. Nøddekagerne er en lidt anderledes småkage, men det gør dem bestemt ikke mindre lækre. Find opskriften her.

Julesmåkager med et strejf af vanilje

Så bliver det vist ikke meget nemmere at lave småkager. Gør dem personlige med et fint stempel, eller varier dem med krydderier, nødder eller lignende. Se mere her.

© Ulf Svane

Finskbrød

Finskbrød er en klassisk julesmåkage, og i denne opskrift bruger vi en simpel grunddej til småkagerne. De toppes med mandler og glimmersukker.

På trods af navnet, så er finskbrød en dansk småkage, og der findes ingen rigtig forklaring på, hvorfor den har fået navnet finskbrød.

© Stine Christiansen/Skovdal Nordic

1 dej 4 slags julesmåkager

Fire skønne favoritter og kun én enkelt grunddej. Ja, den er altså god nok. Du finder blandt andet opskrifterne på jødekager og specier. Find opskriften her.

© travelling-foodies.com

Vaniljekranse

Vaniljekranse er en af de småkager, som vi snildt kunne spise hele året rundt. De smager bare så godt! Denne opskrift er helt klassisk.

I en gammel opskrift på vaniljekranse bliver der brugt en lidt speciel ingrediens – hårdkogte æg. Det er svært at forestille sig den klassiske julesmåkage med æg i dejen. Ægget skulle tilføre struktur til kagen, men skulle vist ikke kunne smages. På trods af det, er det ikke noget, vi tør kaste os ud i.

Julesmåkager med appelsin

Endnu en skøn og krydret julesmåkage, der med garanti vil falde i god jord. Udover appelsin er julesmåkagen fyldt med blandt andet korender og mørk rom. Find opskriften her.

Kilde: historie-online.dk, livsstil.tv2.dk

Relaterede Artikler