Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Saltede nøddebrød med chokolade

Lækre, sprøde småkager med et fint anstrøg af saltsmag

© Anders Schønnemann

Saltede nøddebrød med chokolade

Småkagerne her minder lidt om finskbrød. De er sprøde, smager skønt af smør, er fyldt med mørk chokolade og har en knasende lækker overflade med saltede nødder.

Ca. 40 stk.

Det skal du bruge:

  • mørk chokolade 50 g
  • hvedemel 200 g
  • sukker 75 g
  • smør 125 g
  • æg 1 stk. til pensling
  • saltede nødder 50 g, fx mandler og peanuts

Sådan gør du:

  1. Hak chokoladen fint.
  2. Hæld mel og sukker i en skål sammen med chokoladen. Smuldr smørret heri.
  3. Findel til en grynet masse, og saml så dejen. • Pak dejen i husholdningsfilm, og læg den på køl i ca. 1 time.
  4. Tænd ovnen på 200°.
  5. Rul dejen ud til en tykkelse på ca. 4 mm. Skær dejen ud i forskellige længder eller firkanter.
  6. Læg kagerne på en bageplade med bagepapir, og pensl med sammenpisket æg.
  7. Drys med hakkede, saltede nødder.
  8. Bag kagerne i ca. 10 min., og afkøl på en bagerist.

TIP: Dejen kan laves i forvejen, fryses og optøs inden bagning.