Julesmåkager med snefnug

Smagfulde og dekorative småkager til december måned.

Lækre juleopskrifter fra Ditte Julie Jensen
© Pernille Greve

Julesmåkager

ca. 50-70 småkager

Det skal du bruge:

  • 125 g smør
  • 200 g mørk sirup
  • 150 g brun farin
  • 2 tsk. Cake Factor *
  • 2 tsk. natron
  • 1 æg, str M/L
  • 500 g kage hvedemel (eller alm. hvedemel)
  • et nip salt

Sådan gør du:

  1. Kom smør, sirup og brun farin op i en gryde, og bring massen i kog.
  2. Tilsæt krydderiet og natron, lad massen boble let op, og tag gryden af varmen.
  3. Lad det køle lidt af.
  4. Sigt melet i en røreskål, og rør den lune smørblanding deri på en røremaskine.
  5. Tilsæt ægget, og rør dejen homogen.
  6. Kom brunkagedejen i en frostpose, og læg den på køl natten over.
  7. Dejen kan holde sig på køl i 3-5 dage.
  8. Rul dejen ud, og udstik små runde småkager (5-6 cm i diameter).
  9. Bag småkagerne ved 180 grader varmluft i 8-10 min.

Glasur

  • 100 g flormelis, 30 g past. æggehvider, hvidt sukker.

  • Pisk flormelis og æggehvider sammen til en luftig glasur.

  • Dekorér småkagerne med glasur og sukker – brug evt. billedet til inspiration.

  • Cake Factor er et kagekrydderi, se dittejulie.dk