Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Julesmåkager med snefnug

Smagfulde og dekorative småkager til december måned.

Lækre juleopskrifter fra Ditte Julie Jensen

© Pernille Greve

Julesmåkager

ca. 50-70 småkager

Det skal du bruge:

  • 125 g smør
  • 200 g mørk sirup
  • 150 g brun farin
  • 2 tsk. Cake Factor *
  • 2 tsk. natron
  • 1 æg, str M/L
  • 500 g kage hvedemel (eller alm. hvedemel)
  • et nip salt

Sådan gør du:

  1. Kom smør, sirup og brun farin op i en gryde, og bring massen i kog.
  2. Tilsæt krydderiet og natron, lad massen boble let op, og tag gryden af varmen.
  3. Lad det køle lidt af.
  4. Sigt melet i en røreskål, og rør den lune smørblanding deri på en røremaskine.
  5. Tilsæt ægget, og rør dejen homogen.
  6. Kom brunkagedejen i en frostpose, og læg den på køl natten over.
  7. Dejen kan holde sig på køl i 3-5 dage.
  8. Rul dejen ud, og udstik små runde småkager (5-6 cm i diameter).
  9. Bag småkagerne ved 180 grader varmluft i 8-10 min.

Glasur

  • 100 g flormelis, 30 g past. æggehvider, hvidt sukker.

  • Pisk flormelis og æggehvider sammen til en luftig glasur.

  • Dekorér småkagerne med glasur og sukker – brug evt. billedet til inspiration.

  • Cake Factor er et kagekrydderi, se dittejulie.dk