Julemad —
Julesmåkager med snefnug
Smagfulde og dekorative småkager til december måned.
Tekst — Ditte Julie Jensen
Julesmåkager
ca. 50-70 småkager
Det skal du bruge:
- 125 g smør
- 200 g mørk sirup
- 150 g brun farin
- 2 tsk. Cake Factor *
- 2 tsk. natron
- 1 æg, str M/L
- 500 g kage hvedemel (eller alm. hvedemel)
- et nip salt
Sådan gør du:
- Kom smør, sirup og brun farin op i en gryde, og bring massen i kog.
- Tilsæt krydderiet og natron, lad massen boble let op, og tag gryden af varmen.
- Lad det køle lidt af.
- Sigt melet i en røreskål, og rør den lune smørblanding deri på en røremaskine.
- Tilsæt ægget, og rør dejen homogen.
- Kom brunkagedejen i en frostpose, og læg den på køl natten over.
- Dejen kan holde sig på køl i 3-5 dage.
- Rul dejen ud, og udstik små runde småkager (5-6 cm i diameter).
- Bag småkagerne ved 180 grader varmluft i 8-10 min.
Glasur
100 g flormelis, 30 g past. æggehvider, hvidt sukker.
Pisk flormelis og æggehvider sammen til en luftig glasur.
Dekorér småkagerne med glasur og sukker – brug evt. billedet til inspiration.
Cake Factor er et kagekrydderi, se dittejulie.dk