Ingefær-småkager
Det sødeste juletræ af stablede småkager.
AfDitte Julie Jensen
Ingefær-småkager
Ca. 30 småkager til ét juletræ
Det skal du bruge:
Småkagedej
- 200 g hvedemel
- 75 g flormelis
- 2 tsk. stødt ingefær
- ½ tsk. stødt kanel
- 100 g smør, blødt
- 1 æg, str. M/L
Glasur
- 100 g flormelis
- 30 g past. æggehvider
- Lidt hvidt sukker
Sådan gør du:
Småkagedej
- Ælt hvedemel, flormelis, ingefær, kanel og smør sammen, til det ligner brødkrummer.
- Ælt herefter ægget heri, og saml dejen, til den er glat og smidig.
- Kom dejen i en pose, og læg den på køl i mindst én time.
- Udrul dejen på et letdrysset melbord i 2-3 mm’s tykkelse, og udstik en masse stjerner. Gerne tre ens i hver størrelse.
- Bag dem på en bageplade beklædt med bagepapir ved 185° varmluft i ca. 8-12 min.
Glasur
- Pisk flormelis og æggehvider sammen til en luftig glasur.
- Dekorér alle stjerner med glasur, og drys med sukker.
- Lad dem tørre, inden du stabler et fint, lille juletræ.