Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Ingefær-småkager

Det sødeste juletræ af stablede småkager.

© Pernille Greve

Ingefær-småkager

Ca. 30 småkager til ét juletræ

Det skal du bruge:

Småkagedej

  • 200 g hvedemel
  • 75 g flormelis
  • 2 tsk. stødt ingefær
  • ½ tsk. stødt kanel
  • 100 g smør, blødt
  • 1 æg, str. M/L

Glasur

  • 100 g flormelis
  • 30 g past. æggehvider
  • Lidt hvidt sukker

Sådan gør du:

Småkagedej

  1. Ælt hvedemel, flormelis, ingefær, kanel og smør sammen, til det ligner brødkrummer.
  2. Ælt herefter ægget heri, og saml dejen, til den er glat og smidig.
  3. Kom dejen i en pose, og læg den på køl i mindst én time.
  4. Udrul dejen på et letdrysset melbord i 2-3 mm’s tykkelse, og udstik en masse stjerner. Gerne tre ens i hver størrelse.
  5. Bag dem på en bageplade beklædt med bagepapir ved 185° varmluft i ca. 8-12 min.

Glasur

  1. Pisk flormelis og æggehvider sammen til en luftig glasur.
  2. Dekorér alle stjerner med glasur, og drys med sukker.
  3. Lad dem tørre, inden du stabler et fint, lille juletræ.