© Ulf Svane

Julekage med appelsin

Skønne julekager med korender og mørk rom. Giver ca. 25 stk.

Julekage med appelsin

Det skal du bruge:

  • korender, 125 g
  • rom, 3/4 dl mørk

Sådan gør du:

  1. Lad korender og rom trække sammen i en tætsluttende beholder i min. to døgn.

Det skal du bruge:

  • smør, 200 g, blødt
  • flormelis, 100 g
  • æggeblomme, 1 stk.
  • marcipan, 150 g
  • æggehvider, 2 stk.
  • hvedemel, 250 g
  • bagepulver, 11?2 tsk.
  • salt, 1?2 tsk., fint
  • pistaciekerner, 65 g
  • mandelflager, 65 g
  • valnødder, 65 g
  • syltet appelsinskal, 100 g
  • citron, 1/2 usprøjtet, reven skal heraf
  • appelsin, 1/2 usprøjtet, reven skal heraf

Pynt:

  • mandelflager, 200 g
  • flormelis, 200 g
  • æggehvider, ca. 150 g

Sådan gør du:

  1. Pisk smør, flormelis og æggeblomme hvidt og skummende. Bland marcipan og æggehvide sammen til det er ensartet, og bland sammen med smørblandingen.
  2. Sigt hvedemel, bagepulver og salt sammen i en skål, og vend med æggeblandingen.
  3. Tilsæt de udblødte korender, nødder, syltet appelsinskal og citrusskal.
  4. Rul dejen ud mellem to stk. bagepapir, ca. 3 mm tyk, og læg dejen i fryseren 1 time.
  5. Forvarm ovnen til 170°. Fjern det ene papir fra en dejplade og læg det løst på igen.
  6. Vend pladen om og løsn det andet papir. Skær ud i mindre stykker á 2 × 5 cm.
  7. Placer kagerne på en bageplade med bagepapir.
  8. Pensl et tyndt lag æggehvide over kagerne, drys med mandelflager og sigt med flormelis.
  9. Bag kagerne midt i ovnen i ca. 15 min.