
Julekage med appelsin
Skønne julekager med korender og mørk rom. Giver ca. 25 stk.
AfMorten Heiberg
Julekage med appelsin
Det skal du bruge:
- korender, 125 g
- rom, 3/4 dl mørk
Sådan gør du:
- Lad korender og rom trække sammen i en tætsluttende beholder i min. to døgn.
Det skal du bruge:
- smør, 200 g, blødt
- flormelis, 100 g
- æggeblomme, 1 stk.
- marcipan, 150 g
- æggehvider, 2 stk.
- hvedemel, 250 g
- bagepulver, 11?2 tsk.
- salt, 1?2 tsk., fint
- pistaciekerner, 65 g
- mandelflager, 65 g
- valnødder, 65 g
- syltet appelsinskal, 100 g
- citron, 1/2 usprøjtet, reven skal heraf
- appelsin, 1/2 usprøjtet, reven skal heraf
Pynt:
- mandelflager, 200 g
- flormelis, 200 g
- æggehvider, ca. 150 g
Sådan gør du:
- Pisk smør, flormelis og æggeblomme hvidt og skummende. Bland marcipan og æggehvide sammen til det er ensartet, og bland sammen med smørblandingen.
- Sigt hvedemel, bagepulver og salt sammen i en skål, og vend med æggeblandingen.
- Tilsæt de udblødte korender, nødder, syltet appelsinskal og citrusskal.
- Rul dejen ud mellem to stk. bagepapir, ca. 3 mm tyk, og læg dejen i fryseren 1 time.
- Forvarm ovnen til 170°. Fjern det ene papir fra en dejplade og læg det løst på igen.
- Vend pladen om og løsn det andet papir. Skær ud i mindre stykker á 2 × 5 cm.
- Placer kagerne på en bageplade med bagepapir.
- Pensl et tyndt lag æggehvide over kagerne, drys med mandelflager og sigt med flormelis.
- Bag kagerne midt i ovnen i ca. 15 min.