Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Julekage med appelsin

Skønne julekager med korender og mørk rom. Giver ca. 25 stk.

© Ulf Svane

Julekage med appelsin

Det skal du bruge:

  • korender, 125 g
  • rom, 3/4 dl mørk

Sådan gør du:

  1. Lad korender og rom trække sammen i en tætsluttende beholder i min. to døgn.

Det skal du bruge:

  • smør, 200 g, blødt
  • flormelis, 100 g
  • æggeblomme, 1 stk.
  • marcipan, 150 g
  • æggehvider, 2 stk.
  • hvedemel, 250 g
  • bagepulver, 11?2 tsk.
  • salt, 1?2 tsk., fint
  • pistaciekerner, 65 g
  • mandelflager, 65 g
  • valnødder, 65 g
  • syltet appelsinskal, 100 g
  • citron, 1/2 usprøjtet, reven skal heraf
  • appelsin, 1/2 usprøjtet, reven skal heraf

Pynt:

  • mandelflager, 200 g
  • flormelis, 200 g
  • æggehvider, ca. 150 g

Sådan gør du:

  1. Pisk smør, flormelis og æggeblomme hvidt og skummende. Bland marcipan og æggehvide sammen til det er ensartet, og bland sammen med smørblandingen.
  2. Sigt hvedemel, bagepulver og salt sammen i en skål, og vend med æggeblandingen.
  3. Tilsæt de udblødte korender, nødder, syltet appelsinskal og citrusskal.
  4. Rul dejen ud mellem to stk. bagepapir, ca. 3 mm tyk, og læg dejen i fryseren 1 time.
  5. Forvarm ovnen til 170°. Fjern det ene papir fra en dejplade og læg det løst på igen.
  6. Vend pladen om og løsn det andet papir. Skær ud i mindre stykker á 2 × 5 cm.
  7. Placer kagerne på en bageplade med bagepapir.
  8. Pensl et tyndt lag æggehvide over kagerne, drys med mandelflager og sigt med flormelis.
  9. Bag kagerne midt i ovnen i ca. 15 min.

Relaterede Artikler