Julekage med appelsin

Skønne julekager med korender og mørk rom. Giver ca. 25 stk.

© bobedre.dk

korender, 125 g rom, 3/4 dl mørk

•Lad korender og rom trække sammen i en tætsluttende beholder i min. to døgn.

smør, 200 g, blødt flormelis, 100 g æggeblomme, 1 stk. marcipan, 150 g æggehvider, 2 stk. hvedemel, 250 g bagepulver, 11?2 tsk. salt, 1?2 tsk., fint pistaciekerner, 65 g mandelflager, 65 g valnødder, 65 g syltet appelsinskal, 100 g citron, 1/2 usprøjtet, reven skal heraf appelsin, 1/2 usprøjtet, reven skal heraf

Pynt: mandelflager, 200 g flormelis, 200 g æggehvider, ca. 150 g

•Pisk smør, flormelis og æggeblomme hvidt og skummende. Bland marcipan og æggehvide sammen til det er ensartet, og bland sammen med smørblandingen. Sigt hvedemel, bagepulver og salt sammen i en skål, og vend med æggeblandingen. • Tilsæt de udblødte korender, nødder, syltet appelsinskal og citrusskal. Rul dejen ud mellem to stk. bagepapir, ca. 3 mm tyk, og læg dejen i fryseren 1 time. • Forvarm ovnen til 170°. Fjern det ene papir fra en dejplade og læg det løst på igen. Vend pladen om og løsn det andet papir. Skær ud i mindre stykker á 2 × 5 cm. Placer kagerne på en bageplade med bagepapir. Pensl et tyndt lag æggehvide over kagerne, drys med mandelflager og sigt med flormelis. Bag kagerne midt i ovnen i ca. 15 min.

Relaterede Artikler