Fyldige brunkager med et moderne twist
De er brune, men det er også den eneste lighed med traditionelle brunkager - disse er nemlig meget bedre med masser af lækkert fyld.
AfLone Kjær
Brunkager med god smag
Når duften af brunkager begynder at brede sig, så véd alle, at julen nærmer sig. Prøv den klassiske julesmåkage i en ny og forbedret version med det lækreste fyld. Når du har smagt denne fyldige brunkage, så er den, du vil holde dig til fremover.
Ca. 50 stk.
Det skal du bruge:
- mandler 75 g
- sukat 50 g
- pomerans 50 g
- smør 130 g
- blødt rørsukker 50 g
- lyst muscovadosukker 50 g
- sirup 100 g
- salt 1⁄4 tsk.
- ingefær 2 tsk.
- stødt kanel 1 tsk.
- stødt kardemomme 1 tsk.
- stødt nellike 1 tsk.
- stødt potaske 1⁄2 tsk.
- hvedemel 250 g
Sådan gør du:
- • Hak mandler, sukat og pomerans i en foodprocessor.
- • Rør smør, de to slags sukker, sirup, og salt til en blød masse.
- • Tilsæt krydderier og de hakkede mandler, sukat og pomerans.
- • Rør potaske med 1 tsk. vand, og kom den i dejen sammen med melet. Hold lidt af melet tilbage. Dejen skal klistre.
- • Del dejen i to, og form til pølser på ca. 6 cm’s tykkelse. Pak pølserne ind i papir, og læg i køleskabet til næste dag.
- • Skær dejen ud i skiver, ca. 3 mm, og læg dem på en bageplade med bagepapir. Bag kagerne i ca. 5-7 min. ved 175°. Afkøl på en bagerist.
- Fyld kagedåsen med brunkager under et tætsluttende låg, så har du lækre fyldige brunkager flere uger frem.