Fyldige brunkager med et moderne twist

De er brune, men det er også den eneste lighed med traditionelle brunkager - disse er nemlig meget bedre med masser af lækkert fyld.

brunkager brunkage jul julebag småkager opskrift

© Anders Schønnemann

Brunkager med god smag

Når duften af brunkager begynder at brede sig, så véd alle, at julen nærmer sig. Prøv den klassiske julesmåkage i en ny og forbedret version med det lækreste fyld. Når du har smagt denne fyldige brunkage, så er den, du vil holde dig til fremover.

Ca. 50 stk.

Det skal du bruge:

  • mandler 75 g
  • sukat 50 g
  • pomerans 50 g
  • smør 130 g
  • blødt rørsukker 50 g
  • lyst muscovadosukker 50 g
  • sirup 100 g
  • salt 1⁄4 tsk.
  • ingefær 2 tsk.
  • stødt kanel 1 tsk.
  • stødt kardemomme 1 tsk.
  • stødt nellike 1 tsk.
  • stødt potaske 1⁄2 tsk.
  • hvedemel 250 g

Sådan gør du:

  • • Hak mandler, sukat og pomerans i en foodprocessor.
  • • Rør smør, de to slags sukker, sirup, og salt til en blød masse.
  • • Tilsæt krydderier og de hakkede mandler, sukat og pomerans.
  • • Rør potaske med 1 tsk. vand, og kom den i dejen sammen med melet. Hold lidt af melet tilbage. Dejen skal klistre.
  • • Del dejen i to, og form til pølser på ca. 6 cm’s tykkelse. Pak pølserne ind i papir, og læg i køleskabet til næste dag.
  • • Skær dejen ud i skiver, ca. 3 mm, og læg dem på en bageplade med bagepapir. Bag kagerne i ca. 5-7 min. ved 175°. Afkøl på en bagerist.
  • Fyld kagedåsen med brunkager under et tætsluttende låg, så har du lækre fyldige brunkager flere uger frem.