Kom smør, sirup og brun farin op i en gryde, og bring massen i kog.
Tilsæt krydderiet og natron, og lad massen boble let op, og tag gryden af varmen. Lad det køle lidt af.
Sigt melet i en røreskål, kom den lune smørblanding op til melet, og rør det sammen på en røremaskine.
Tilsæt ægget, og rør dejen homogen.
Kom brunkagedejen i en frostpose, og læg den på køl natten over (dejen kan holde sig på køl i 3-5 dage).
Rul dejen ud, og udstik små juletræer.
Bag dem ved 180 grader varmluft i 8-10 min.
Glasur
Pisk flormelis og æggehvider sammen til en luftig glasur. Tag lidt glasur fra, som bevares hvidt.
Indfarv resten af glasuren med grøn pastafarve.
Dekorér juletræerne med grøn glasur, og lad det tørre.
Kom den hvide glasur på kornet eller sprøjtepose. Klip et lille hul, og dekorér sne på juletræerne. Brug evt. en pensel til at trække i glasuren. Brug gerne billedet til inspiration.