
Søde juletræer
Varier fra de traditionelle julesmåkager med disse fine, grønne juletræs-versioner.
AfDitte Julie Jensen
Søde juletræer
ca. 50-70 småkager
Det skal du bruge:
Småkagedej
- 125 g smør
- 200 g mørk sirup
- 150 g brun farin
- 2 tsk. Cake Factor (kagekrydderi)
- 2 tsk. natron
- 1 æg, str. M/L
- 500 g kage hvedemel eller alm. hvedemel
- Et nip salt
Glasur
- 100 g flormelis
- 30 g past. æggehvider
- Lidt grøn pastafarve
Sådan gør du:
Småkagedej
- Kom smør, sirup og brun farin op i en gryde, og bring massen i kog.
- Tilsæt krydderiet og natron, og lad massen boble let op, og tag gryden af varmen. Lad det køle lidt af.
- Sigt melet i en røreskål, kom den lune smørblanding op til melet, og rør det sammen på en røremaskine.
- Tilsæt ægget, og rør dejen homogen.
- Kom brunkagedejen i en frostpose, og læg den på køl natten over (dejen kan holde sig på køl i 3-5 dage).
- Rul dejen ud, og udstik små juletræer.
- Bag dem ved 180 grader varmluft i 8-10 min.
Glasur
- Pisk flormelis og æggehvider sammen til en luftig glasur. Tag lidt glasur fra, som bevares hvidt.
- Indfarv resten af glasuren med grøn pastafarve.
- Dekorér juletræerne med grøn glasur, og lad det tørre.
- Kom den hvide glasur på kornet eller sprøjtepose. Klip et lille hul, og dekorér sne på juletræerne. Brug evt. en pensel til at trække i glasuren. Brug gerne billedet til inspiration.