Lækre og bløde ingefærcookies med mørk chokolade

Få et afbræk fra de klassiske vanilje-småkager og prøv disse med ingefær.

© Anders Schønnemann

Årets småkage: Ingefærcookies med mørk chokolade

Bløde, seje og uimodståelige cookies med tørret ingefær, muscovadosukker, kandiseret ingefær og mørk chokolade er en himmerigsmundfuld. Opskriften er inspireret af de amerikanske cookies, som skal være bløde, frem for sprøde.

ca. 24 stk.

Det skal du bruge:

  • 100 g smør
  • 150 g muscovadosukker (kan erstattes af brun farin)
  • ½ dl lys eller mørk sirup
  • 1 æg
  • 220 g hvedemel
  • 2 tsk. natron
  • 1 tsk. kanel
  • 1 tsk. ingefær
  • 75 g kandiseret ingefær
  • 100 g mørk chokolade 70 %

Sådan gør du:

  1. Pisk smør og sukker sammen med en elpisker. Tilsæt sirup, og pisk det lige netop sammen. Pisk ægget i. Sigt mel med natron og krydderier og rør i dejen.
  2. Tænd ovnen på 175 °.
  3. Tril dejen til kugler, og læg dem – med god plads imellem – på en bageplade med bagepapir. Kom et lille stykke kandiseret ingefær i midten af hver kugle, og bag i ca. 12 minutter, til kagerne er gyldne.
  4. Afkøl kagerne på en bagerist.
  5. Temperér chokoladen, og dekorér kagerne.

LÆS OGSÅ: Sådan tempererer du din chokolade perfekt.